Αγρίνιο: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που κατηγοορύνται για παράνομες συνταγογραφήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Αγρίνιο: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που κατηγοορύνται για παράνομες συνταγογραφήσεις

Agrinio: Eleftheroi me perioristikous orous afethikan o giatros kai i nosileftria pou katigooryntai gia paranomes syntagografiseis

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκαν μετά τις πολύωρες απολογίες τους ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που κατηγορούνται για παράνομες συνταγογραφήσεις.

Αμφότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων,, δωροληψίας υπαλλήλου, ψευδούς βεβαίωση, νόθευσης και έκθεσςη κατ’ εξακολούθηση και απάτης.

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι περιοριστικοί όροι
Σύμφωνα με το agriniopress.gr, για τον ιατρό οι περιοριστικοί όροι αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο οικείο αστυνομικό τμήμα και εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ.

«Είναι αδικήματα τα οποία δεν τα αποδέχεται και κατά την δική μας άποψη δεν στοιχειοθετούνται. Από εκεί και πέρα η ανακριτική διαδικασία πιστεύω θα αποκαλύψει αυτές τις πτυχές που θεωρούμε ότι είναι καίριες ούτως ώστε να ενισχυθεί η θέση μας», δήλωσε στο agriniopress ο συνήγορος του ιατρού, Ιωάννης Ψάρρης.

Για την 48χρονη οι περιοριστικοί όροι προβλέπουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο οικείο αστυνομικό τμήμα και εγγύηση, την ελαχίστη ύψους 1000 ευρώ.

«Η εντολέας μου αρνείται διαρρήδην τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Από τη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία ουδόλως στοιχειοθετούνται στο πρόσωπό της τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Μετά την πολύωρη απολογία της σήμερα, με σύμφωνη γνώμη της κας Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αγρινίου και της κας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αγρινίου, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η εν λόγω απόφαση εναρμονίζεται με το αποδεικτικό υλικό», δήλωσε στο agriniopress η συνήγορος της νοσηλεύτριας, Αλεξάνδρα Κατσακιώρη.

Το χρονικό
Όπως έγραψε και το newskamatero  την υπόθεση μέφερε στη δημοσιότητα επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προέβαιναν σε παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων σε πολίτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν 13 περιπτώσεις πολιτών, στους οποίους συνταγογράφησαν διαβητικά φάρμακα για αισθητικούς λόγους θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ασθενών που πράγματι τα είχαν άμεση ανάγκη.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση ληγμένων φαρμακευτικών παρασκευασμάτων και του ποσού των 2.350 ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η συνολική ζημιά του Δημοσίου φαίνεται πως ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, ενώ από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν σε συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές κατηγορίες πολιτών.

Αφενός σε πολίτες, που είχαν κυρίως μηδενική συμμετοχή, οι οποίοι όμως δεν λάμβαναν τα φάρμακα καθώς δεν τα είχαν ανάγκη και στη συνέχεια τα επέστρεφαν, σχεδόν στο σύνολό τους, στους κατηγορούμενους, με τη συνολική ζημιά του Δημοσίου να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ (χαρακτηριστικά το διάστημα Ιούνιο – Νοέμβριο 2022 συνταγογράφησαν 9.268 συνταγές φαρμάκων αξίας 154.403,09 ευρώ).

Αφετέρου και τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του 2023, σε άτομα για αισθητικούς λόγους (απώλεια βάρους), τα οποία όμως φαρμακευτικά σκευάσματα προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο σε ασθενείς με διαγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Από το Blogger.