Στο “μικροσκόπιο” του Αρείου Πάγου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι: Ζητά αναφορές για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Στο “μικροσκόπιο” του Αρείου Πάγου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι: Ζητά αναφορές για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους

Sto “mikroskopio” tou Areiou Pagou oi dikastikoi antiprosopoi: Zita anafores gia plimmeli askisi ton kathikonton tous

 

Φρένο σε… ξεχασιάρηδες ή υπναράδες δικαστικούς αντιπροσώπους, αλλά και για κάποιους οι οποίοι όπως στις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαΐου “χάθηκαν” επί ώρες επιχειρεί να βάλει εγκύκλιος του αρμόδιου Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, ζητώντας από τους επόπτες και εφόρους να αναφέρουν άμεσα τυχόν προβλήματα από πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Η εγκύκλιος απευθύνεται προς τους Επόπτες και τους Εφόρους των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, τους Διευθύνοντες τα Πρωτοδικεία της Χώρας καθώς και τους Διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας καλώντας τους έως τις 25 Ιουνίου να αναφέρουν εγγράφως για ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν με ευθύνη των δικαστικών αντιπροσώπων.

«Ενόψει πλήθους καταγγελιών σε βάρος δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους τους ή επιδεικνύουν έντονη αδιαφορία για την έγκαιρη ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους, παρακαλούμε, μετά το πέρας της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας, στις 25-6-2023, να μας αναφέρετε, εγγράφως, για ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν με ευθύνη των δικαστικών αντιπροσώπων, πλημμέλειες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (π.χ. ελλιπή ή εσφαλμένη συμπλήρωση πρακτικών), καθώς και καθυστέρηση στην παράδοση του εκλογικού υλικού» επισημαίνει η σχετική εγκύκλιος.

Τα περιστατικά στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου υπήρξαν εξάλλου χαρακτηριστικά για τον τρόπο λειτουργίας κάποιων δικαστικών αντιπροσώπων.

δεύτερες εκλογές

Eurokinissi

Στο “μικροσκόπιο” οι δικαστικοί αντιπρόσωποι: Ξέχασε το σάκο με τα ψηφοδέλτια και κατέληξαν στην… ανακύκλωση

Δικαστική αντιπρόσωπος σε εκλογικό τμήμα της Α’ Θεσσαλονίκης στο τέλος της διαδικασίας στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση συμπλήρωσε κανονικά τα βιβλία, όμως άφησε τα ψηφοδέλτια στο τμήμα, θεωρώντας πιθανόν ότι δεν χρειάζονται, καθώς οι ψήφοι είχαν πλέον καταγραφεί.

Όταν παρέδωσε τα εκλογικά βιβλία στο Πρωτοδικείο, σύμφωνα με το NEWSKAMATERO ενημερώθηκε ότι έπρεπε να επιστρέψει το σύνολο του εκλογικού υλικού και εκεί συνειδητοποίησε το λάθος της. Όταν επέστρεψε στο εκλογικό τμήμα για να τα παραλάβει, συνειδητοποίησε πως αυτά είχαν πάει ήδη στην ανακύκλωση!

Σε βάρος της δικαστικής αντιπροσώπου κινήθηκε ήδη ποινική διαδικασία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρέπει να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος και για παρακώλυση της εκλογικής διαδικασίας. 

Σημειώνεται πως αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς η δικαστική αντιπρόσωπος είχε παραδώσει τα βιβλία με τα συνολικά αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων, θα δημιουργηθεί όμως ζήτημα σε περίπτωση ένστασης κάπου υποψήφιου βουλευτή, καθώς αυτές οι ψήφοι θα… λείπουν.

το κόμμα που πήρε μόνο μια ψήφο

eurokinissi

Στο “μικροσκόπιο” οι δικαστικοί αντιπρόσωποι: Είχε πάρει τον εκλογικό σάκο σπίτι του και αποκοιμήθηκε

Άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση ήταν εκείνη δικαστικού αντιπροσώπου στο Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος μετά την ηλεκτρονική μετάδοση των αποτελεσμάτων απλώς… χάθηκε μαζί με τον εκλογικό σάκο,

Οι αρμόδιες Αρχές τον αναζητούσαν ματαίως επί ώρες μέχρι που είχαν φτάσει στο σημείο να σκέφτονται εάν του είχε συμβεί κάτι. Τελικώς, είχε απλώς αποκοιμηθεί με τον εκλογικό σάκο.

Όπως αναφέρθηκε ,ο δικαστικός αντιπρόσωπος εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στις 22 Μαΐου στην Περιφέρεια μαζί με τον εκλογικό σάκο, γεγονός που οδήγησε στην ολοκλήρωση της καταμέτρησης των σταυρών των υποψηφίων βουλευτών που υπολείπονταν για να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στην ΠΕ Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δικαστικός αντιπρόσωπος είχε πάρει το σάκο σπίτι του και αποκοιμήθηκε με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τον εντοπίσουν στο κινητό του.

δικαστικοί αντιπρόσωποι

Eurokinissi

Ο «Μορφέας» πήρε και άλλον δικαστικό αντιπρόσωπο

Μάλιστα, όπως ανέφερε το πρώτο απρόοπτο στις εκλογές του Μαΐου 2023 καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη καθώς μπορεί να άνοιξαν οι κάλπες σε όλη την επικράτεια, αλλά στο 1ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης στο οποίο ψήφιζε και ο τέως πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, δεν άνοιξαν στις 7, καθώς ο δικαστικός αντιπρόσωπος άργησε να πάει.

Συγκεκριμένα όλα ήταν τότε έτοιμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για να ξεκινήσει η διαδικασία των εκλογών. Η εφορευτική επιτροπή ήταν εκεί, οι πρώτοι πολίτες που ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν είχαν φτάσει ήδη στο σχολείο, αλλά ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν είχε φτάσει.

Από το Blogger.