Ανησυχίες σε Δύση και Ισραήλ Το Ιράν Κατασκεύασε υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Ανησυχίες σε Δύση και Ισραήλ Το Ιράν Κατασκεύασε υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

 

Anisychies se Dysi kai Israil To Iran Kataskevase yperichitiko vallistiko pyravlo

νησυχίες σε Δύση και Ισραήλ

Πηγή Άρθρου: Reuters , liberal.gr

Το Ιράν παρουσίασε τον πρώτο εγχώριας κατασκευής υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο την Τρίτη, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Μια ανακοίνωση που μάλλον εντείνει τις ανησυχίες της Δύσης για τις πυραυλικές δυνατότητες της Τεχεράνης.

Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες του πυραύλου με την ονομασία Fattah σε μια τελετή στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραχίσι και διοικητές των επίλεκτων Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να πετάξουν τουλάχιστον πέντε φορές ταχύτερα από την ταχύτητα του ήχου και σε πολύπλοκη τροχιά, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναχαίτισή τους. Πέρυσι, η Ισλαμική Δημοκρατία δήλωσε ότι είχε κατασκευάσει έναν υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο που μπορεί να κάνει ελιγμούς εντός και εκτός της ατμόσφαιρας.

Η κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι ο πύραυλος Fattah του Ιράν μπορεί να στοχεύσει «τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα του εχθρού και αποτελεί ένα μεγάλο άλμα γενιάς στον τομέα των πυραύλων».

«Μπορεί να παρακάμψει τα πιο προηγμένα αντιβαλλιστικά πυραυλικά συστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και του σιωνιστικού καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένου του Iron Dome του Ισραήλ», δήλωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Η τελική ταχύτητα του Fattah έφθασε τα επίπεδα των 14 mach (15.000km/h), πρόσθεσε.

Παρά την αντίθεση των ΗΠΑ και της Ευρώπης, το Ιράν έχει δηλώσει ότι θα αναπτύξει περαιτέρω το πρόγραμμα αμυντικών πυραύλων της. Ωστόσο, δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι η Τεχεράνη μερικές φορές υπερβάλλει στις πυραυλικές του δυνατότητες.

Από το Blogger.