Επέστρεψε η Wagner στα πεδία των μαχών! Άσχημα κατέληξε η πρώτη ουκρανική επίθεση στην Μπερχίβκα: Οι Ρώσοι αντεπιτέθηκαν και απώθησαν τους Ουκρανούς - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Επέστρεψε η Wagner στα πεδία των μαχών! Άσχημα κατέληξε η πρώτη ουκρανική επίθεση στην Μπερχίβκα: Οι Ρώσοι αντεπιτέθηκαν και απώθησαν τους Ουκρανούς

 

Epestrepse i Wagner sta pedia ton machon! Aschima katelixe i proti oukraniki

Οι Ρώσοι κατάφεραν με οργανωμένη και ισχυρή αντεπίθεση να εκδιώξουν τους Ουκρανούς από τον οικισμό Μπερχίβκα τον οποίο οι δυνάμεις του Κιέβου είχαν καταφέρει από χθες να ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος του.

Η Ουκρανική επίθεση διεξήχθη από νοτιοδυτική κατεύθυνση όπου τακτικές μονάδες κατάφεραν να καταλάβουν σπίτια και την δεξαμενή νερού του οικισμού αλλά σήμερα μετά την ρωσική αντεπίθεση αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν καθώς κινδύνευαν με περικύκλωση από τους Ρώσους.

Με βάση τα όσα συνέβησαν και στο Βούλενταρ όπου οι οι απώλειες των Ουκρανών ήταν τρομακτικές, οι πρώτες ημέρες της ουκρανικής αντεπίθεσης δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επιτυχημένες, μάλλον χαρακτηρίζονται αποτυχημένες.

Στο Βούλενταρ έχουν χάσει περίπου 16 άρματα μάχης, 26 τεθωρακισμένα οχήματα και 14 οχήματα!

Στο έμψυχο δυναμικό οι απώλειες των Ουκρανών ξεπερνούν τις 2.000 σε νεκρούς και τραυματίες!

 Στην Μπερχίβκα έδρασαν Ρώσοι αλεξιπτωτιστές VDV και εμφανίστηκαν και πάλι οι μονάδες της Wagner οι οποίες είχαν αποσυρθεί.

Αυτό σημαίνει πως το εμπειροπόλεμο ιδιωτικό στρατιωτικό σώμα του Γ.Πριγκόζιν ανέλαβε και πάλι δράση.

 Οι μάχες στο Μπάκχμουτ διεξάγονται σε τρία μέτωπα: Στην Μπερχίβκα, στο Κρόμοβε και στην Κλισίβκα.

Οι ουκρανικές επιθέσεις αποκρούστηκαν όλες, κάτι που δείχνει πως οι Ρώσοι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα.


 Pronews.gr

Από το Blogger.