Βόλος: Ανήλικοι έγδυσαν, χτύπησαν και βιντεοσκόπησαν παιδί με ειδικές ανάγκες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Βόλος: Ανήλικοι έγδυσαν, χτύπησαν και βιντεοσκόπησαν παιδί με ειδικές ανάγκες

Volos: Anilikoi egdysan, chtypisan kai vinteoskopisan paidi me eidikes anagkes

Μια ιστορία από το 2019 ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες καθώς εκδικάστηκε, προχθές, στο Τριμελές Ανηλίκων Κακουργημάτων στον Βόλο υπόθεση κακοποίησης παιδιού με ειδικές ανάγκες από ανήλικους. Μάλιστα, οι τέσσερις δράστες δεν δίστασαν να βιντεοσκοπήσουν τις πράξεις τους εις βάρος του συνομηλίκου τους.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα gegonota.news, η παρέα των τεσσάρων, έγδυσε και βιντεοσκόπησε έναν συνομήλικό τους με ειδικές ανάγκες για να τον εξευτελίσουν και να προβάλλουν το βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα. Με ένα αυτοκίνητο τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή του Βόλου και μαγνητοσκοπούσαν τις πράξεις τους ενώ είχαν βάλει στο αυτοκίνητο και αστυνομικό φάρο, για να φαίνεται πως είναι συμβατικό της Ασφάλειας. Όταν έφτασαν στην απόμερη περιοχή του Βόλου, έγδυσαν το παιδί και το χτυπούσαν, ενώ τραβούσαν βίντεο καταγράφοντας κάθε αρρωστημένη πράξη τους.

 

Μια ημέρα αργότερα, τους συνέλαβαν μετά από καταγγελία οι αστυνομικοί και οι ανήλικοι αντέδρασαν με αγριότητα. Χτυπούσαν και έβριζαν τους αστυνομικούς για να μην μπουν στα περιπολικά. Οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Ανηλίκων για κακούργημα, κατηγορούμενοι για αρπαγή ανηλίκου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, για παράνομη βιντεοσκόπηση και μετάδοση πράξης άλλου, για αντιποίηση Αρχής, αλλά και για απείθεια σε βάρος των αστυνομικών.

 

Οι άλλοι δύο που έχουν ενηλικιωθεί, απείχαν από την ακροαματική διαδικασία και έτσι το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους καταδικάζοντάς τους σε ποινή τριών ετών περιορισμού σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων. Το δικαστήριο για τους δύο κατηγορούμενους αποφάσισε να ανατεθεί, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους, η επιμέλεια σε επιμελήτρια ανηλίκων. Ο δεύτερος κατηγορούμενος θα πρέπει να ενταχθεί και σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Γυμνάσιο.

 

Από το Blogger.