Μειώνονται τα καύσιμα αλλά... ανεβαίνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια -Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις τιμές «φωτιά» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Μειώνονται τα καύσιμα αλλά... ανεβαίνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια -Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις τιμές «φωτιά»

Meionontai ta kafsima alla... anevainoun ta aktoploika eisitiria -Ti schediazei i

 Το καλοκαίρι βρίσκεται στην «καρδιά» του με τον κόσμο να κλείνει εισιτήρια και να φεύγει σωρηδόν για τα νησιά. Τα ακτοπλοϊκά όμως είναι στα ύψη, παρότι έχει μειωθεί η τιμή των καυσίμων. Την Τρίτη η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει σύσκεψη για να βρεθεί λύση στο αυξημένο κόστος.

Οι τιμές καυσίμων πέφτουν αλλά οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια... ανεβαίνουν. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που δεν έχει δει η κυβέρνηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεσα κυβερνητική παρέμβαση, για να πέσουν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.


Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να ανεχτεί πρακτικές αισχροκέρδειας, και για αυτό θα λάβει άμεσα μέτρα.

Αναλυτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- είπε: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό -που είναι πολύ σημαντικό- στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων. Ναι το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση».

Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση
Το κυβερνητικό επιτελείο μαζί με το υπουργείο Ναυτιλίας εξετάζει δύο σενάρια.

Το πρώτο σενάριο είναι η φορολόγηση των υπερκερδών, που θα έχει ως στόχο την άμεση μείωση στις τιμές των εισιτηρίων.

Το δεύτερο σενάριο είναι να μπει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους. Και τα δύο σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι είναι με βάση μια συγκεκριμένη ημερομηνία αναφοράς.


Αύριο η σύσκεψη
Αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και το απόγευμα θα γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ακτοπλόων.

Από το Blogger.