ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Ουκρανία: Δεν είναι απειλή τώρα οι Wagner – Δεν αποκλείεται εμπλοκή τους στην Πολωνία

Oukrania: Den einai apeili tora oi Wagner – Den apokleietai emploki tous stin Polonia

 Την θέση πως οι δυνάμεις της Wagner δεν αποτελούν αυτή τη στιγμή απειλή για την Ουκρανία διατύπωσε ο Sergei Naev, διοικητής των κοινών δυνάμεων του ουκρανικού στρατού.
«Στη στρατιωτική επιστήμη, υπάρχουν δύο έννοιες – ο στρατιωτικός κίνδυνος και η στρατιωτική απειλή.
Με όρους πολιτών, εάν οδηγεί κάποιος ένα αυτοκίνητο, υπάρχει ένας κίνδυνος.
Εάν οδηγεί το αυτοκίνητο κατευθείαν πάνω σας, αυτό είναι απειλή.
Η παρουσία της Wagner στη Λευκορωσία είναι ένας κίνδυνος, αλλά μόνο όταν δημιουργήσουν ομάδες ή ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης ή μια ομάδα επίθεσης, αυτή θα αποτελεί απειλή» υποστήριξε ο Naev σε δηλώσεις του στο ουκρανικό RBC.

Στόχος ο ανεφοδιασμός των Ουκρανών

Πάντως ο Naev δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δυνάμεις της Wagner να εμπλακούν σε επιχειρήσεις στο έδαφος των παραμεθόριων περιοχών της Πολωνίας και της Λευκορωσίας.
«Εάν υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, ο εχθρός μπορεί να κατευθύνει τις δραστηριότητές του για να περιπλέξει την παροχή στρατιωτικής υλικής και τεχνικής βοήθειας στην Ουκρανία από χώρες εταίρους» υπογράμμισε ο Naev.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη στην Πολωνία, Yaroslav Kaczynski, υποστήριξε ότι η χώρα ενισχύει τα σύνορα με τη Λευκορωσία λόγω της παρουσίας των μαχητών της Wagner, αναφέροντας πως θα είναι πολύ σοβαρή η ενίσχυση των συνόρων.

www.bankingnews.gr

Από το Blogger.