Πλειστηριασμοί: Δεύτερη ευκαιρία για ξενοδοχεία και καταστήματα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Πλειστηριασμοί: Δεύτερη ευκαιρία για ξενοδοχεία και καταστήματα

 

Pleistiriasmoi: Defteri efkairia gia xenodocheia kai katastimata

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

"Γεμάτη” ήταν η περασμένη εβδομάδα από πλευράς πλειστηριασμών, με αρκετά ακίνητα να αλλάζουν χέρια. Φυσικά, ο πλειστηριασμός που ξεχώρισε ήταν εκείνος που αφορούσε τη βίλα του Άλκη Δαυίδ στις Σπέτσες, που τελικά κατακυρώθηκε στα 13,12 εκατ. ευρώ -τίμημα κατά 5,68 εκατ. ευρώ υψηλότερο σε σχέση με την τιμή εκκίνησης (7,44 εκατ. ευρώ).

Ένα από τα υπόλοιπα ακίνητα που άλλαξαν χέρια ήταν το τριώροφο ξενοδοχείο "Αλέξανδρος” στην Νικιάνα Λευκάδας. Τον εν λόγω πλειστηριασμό επίσπευσε η Cepal, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς είχε διαμορφωθεί στο ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ, αφού, κατόπιν προσφυγής, το Μονομελές Πρωτοδικείο Λευκάδας ζήτησε την διόρθωση της τιμής από το 1,71 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί αρχικά. Η τιμή κατακύρωσης διαμορφώθηκε μόλις ένα ευρώ υψηλότερα, στα 2.400.001 ευρώ. 

Σε νέα χέρια πέρασαν και οι τρεις συνεχόμενες ξενοδοχειακές μονάδες "Alkion Plaza”, "Alkion” και "Alkion Park”, στον οικισμό "Πηγιανός Κάμπος” Ρεθύμνου, οι οποίες συλλειτουργούσαν παρά το γεγονός ότι κάθε μια έχει το δικό της Σήμα ΕΟΤ. Οι μονάδες είναι κτισμένες σε συνολική εδαφική έκταση εμβαδού 9.372 τ.μ. στην οποία συμπεριλαμβάνονται και η εδαφική έκταση που χρησιμοποιείται για χώρο σταθμεύσεως αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, σε πλειστηριασμό βγήκαν:

- η πλήρης κυριότητα (100,00%) ενός γηπέδου επιφάνειας 1.224,04 τ.μ. μετά της επ’ αυτού ξενοδοχειακής μονάδας, με εγκεκριμένη δυναμικότητα 53 κλίνες (κατηγορία 2**), με την επωνυμία "Alkion Plaza”, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 381 χιλ. ευρώ

- η πλήρης κυριότητα (100,00 %) ενός γηπέδου επιφάνειας 4.886,55 τ.μ. μετά της επ’ αυτού ξενοδοχειακής μονάδας, με εγκεκριμένη δυναμικότητα 138 κλίνες (κατηγορία 3***), με την επωνυμία "Alkion”, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 950 χιλ. ευρώ

- η πλήρης κυριότητα (100,00 %) ενός γηπέδου επιφάνειας 2.052,67 τ.μ. μετά της επ’ αυτού ξενοδοχειακής μονάδας, με εγκεκριμένη δυναμικότητα 76 κλίνες, κατηγορία 2**, με την επωνυμία "Alkion Park”, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 433 χιλ. ευρώ.

Και τα τρία ακίνητα κατακυρώθηκαν με ένα ευρώ υψηλότερα σε σχέση με τις πρώτες τιμές προσφοράς. 

Τα καταστήματα

Varsos

Στα ακίνητα που άλλαξαν χέρια περιλαμβάνεται, εν τω μεταξύ, και το κατάστημα της αλυσίδας Ζαχαροπλαστείων Δ. Βάρσος 1945, επί της λεωφόρου Πεντέλης αρ. 90, στην θέση "Πάτημα” ή "Φραγκοκκλησιά”, του Δήμου Βριλήσσιων. Σημειώνεται πως το ζαχαροπλαστείο Οικογένεια Βάρσου 1945 στα Βριλήσσια δεν έχει καμία σχέση με το ζαχαροπλαστείο Βάρσος 1892 στην Κηφισιά, καθώς πρόκειται για δύο διαφορετικές επιχειρήσεις. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 1.111.500 ευρώ, ενώ το ακίνητο κατακυρώθηκε τελικά ένα ευρώ υψηλότερα. 


Σε νέο ιδιοκτήτη πέρασε και ένα κατάστημα ισογείου της Μάριος Παπαθάνος Α.Ε., επί των οδών Λαοδίκης 28-30 και Βασ. Γεωργίου Β’ στην Γλυφάδα. Η τιμή κατακύρωσης διαμορφώθηκε μόλις 1 ευρώ υψηλότερα από το 1,23 εκατ. ευρώ που ήταν η τιμή πρώτης προσφοράς.

Papathanos

Από την άλλη, σε αναστολή τέθηκε ο πλειστηριασμός για οικόπεδο-φιλέτο της εταιρείας στην Γλυφάδα, που αναπτύσσεται πλησίον του Γκόλφ, η τιμή πρώτης προσφοράς του οποίου είχε οριστεί στα 6,445 εκατ. ευρώ.Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο πέρασε σε νέα χέρια ένα άλλο μεγάλο επαγγελματικό ακίνητο της Μάριος Παπαθάνος Α.Ε., δίπλα στο οικόπεδο που πλειστηριάζεται αυτή την εβδομάδα. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 2.925.000 ευρώ, ενώ η τιμή κατακύρωσης διαμορφώθηκε μόλις σε ένα ευρώ υψηλότερα. Το προηγούμενο διάστημα βγήκαν στο σφυρί και άλλα σημαντικής αξίας ακίνητα της συγκεκριμένης εταιρείας, επίσης στην περιοχή της Γλυφάδας, όπως το μεγάλο ακίνητο επί των οδών Λαοδίκης 33-35, όπου στεγάζονται γνωστά εμπορικά καταστήματα, αλλά και το γνωστό εστιατόριο Soleto.

Τα… αζήτητα

Από την άλλη, στα… "αζήτητα” έμεινε το ξενοδοχείο "Lesse Hotel” στην Χαλκιδική, το οποίο βγήκε στο "σφυρί” για τρίτη φορά, με μειωμένη τιμή προσφοράς στα 3,36 εκατομμύρια ευρώ και επισπεύδουσα την Do Value Greece. Ο πλειστηριασμός αφορούσε συγκεκριμένα έναν αγρό κείμενο στη θέση "Αμπαρίτσα”, στην περιοχή Χανιώτη, έκτασης 6.175 τ.μ., και έναν αγρό κείμενο στην ίδια θέση, έκτασης, 3.300 τ.μ. Οι δύο παραπάνω αγροί αποτελούν έναν ενιαίο αγρό, εκτάσεως, μέτρων τετραγωνικών 9.475 τ.μ. Επί του ως άνω ενιαίου αγρού έχει κτιστεί η ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία είναι τεσσάρων αστέρων και αποτελείται από πέντε κτίρια. 

La Munt

Άγονος κηρύχθηκε και ο πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί για το 4 αστέρων ξενοδοχείο "La Munte Mountain Resort” στο Μέτσοβο, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1,44 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία όπως προκύπτει μέσα από το διαδίκτυο, επί του παρόντος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και βρίσκεται στην περιοχή Ανηλίου ενώ απέχει μόλις 100 μέτρα από την πλατεία του οικισμού καθώς και 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Μετσόβου. 

natassa

Χωρίς να βρεθεί πλειοδότης ολοκληρώθηκε και ο πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο τριών αστέρων "Natassa” στην Ξάνθη, με την τιμή εκκίνησης να έχει μειωθεί στο 1,3 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Do Value Greece αφορούσε ένα γήπεδο έκτασης 8.951,00 τ.μ., κατά το κτηματολόγιο 7.283,08 τ.μ, το οποίο βρίσκεται στη θέση "Ιντζιρίκ” της αγροτικής περιοχής Χρύσας του Δήμου Ξάνθης. Εντός του ανωτέρω γηπέδου υφίστανται κτίσματα, συγκεκριμένα ένα συγκρότημα τριών ισογείων καταστημάτων και ένα τετραώροφο ξενοδοχείο με υπόγειο. Τα τρία καταστήματα έχουν συνολικό εμβαδόν 1.346,36 τ.μ. Τα δυο καταστήματα χρησιμεύουν ως αντιπροσωπεία αυτοκινήτων εμβαδού περίπου 825 τ.μ., το τρίο ως πρατήριο καυσίμων εμβαδού 140 τ.μ . Το ξενοδοχείο είναι τριών αστέρων και περιλαμβάνει 72 δωμάτια και 151 κλίνες. 

Σε αναστολή τέθηκε, από την άλλη, ο πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί για το "Andromeda Corfu” στην Κέρκυρα. Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 2,88 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα ήταν η Cepal. 


Πηγη capital

Από το Blogger.