BMP-1: Στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία τα ΤΟΜΑ που πρόσφερε η Ελλάδα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

BMP-1: Στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία τα ΤΟΜΑ που πρόσφερε η Ελλάδα

BMP-1: Sta metopa tou polemou stin Oukrania ta TOMA pou prosfere

 Στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκονται τα ελληνικά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-1, που παραχώρησε η Αθήνα στο Κίεβο.

Την είδηση γνωστοποίησε ο Ουκρανός δημοσιογράφος Αντρέι Τσεπλένκο και αναδημοσίευσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Κίεβο, Κώστας Ονισένκο.

Μάλιστα ενώ αρχικά ο Ονισένκο είχε αναφέρει ότι τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης βρίσκονταν στη Ζαπορίζια, κατόπιν επικοινωνίας με τον Τσεπλένκο «διόρθωσε», διευκρινίζοντας ότι βρίσκονται κοντά στο Μπαχμούτ.

Συγκεκριμένα ο ανταποκριτής της ΕΡΤ έγραψε στην πλατφόρμα X (πρώηνTwitter):

«Ο γνωστός Ουκρανός δημοσιογράφος και φιλέλληνας Αντρέι Τσεπλένκο δημοσίευσε φωτογραφίες από BMP-1 που έχει δώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία. Είναι ήδη στη μάχη. Συμμετέχουν στην ουκρανική επίθεση στην κατεύθυνση του Ζαπορίζια.

[Διόρθωση, με πήρε ο Αντρέι και λέει ότι το διευκρίνησε και είναι από την περιοχή της Αντρίιβκα, κοντά στο Μπαχμούτ και όχι Ζαπορίζιε]».

 Στην συμμετοχή των BMP-1 στις μάχες στην Ουκρανία αναφέρονται και άλλα μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας πως τα ΤΟΜΑ αποτελούν προσφορά της Ελλάδας.

 Υπενθυμίζεται πως στις 19/10/2022 ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, παρουσία του τότε υπουργού Εξωτερικών (νυν ΥΕΘΑ) Νίκου Δένδια, γνωστοποιούσε πως τα ελληνικά BMP-1 βρίσκονταν καθ’ οδόν για την Ουκρανία.


Πηγη  onalert

Από το Blogger.