Επίδομα μητρότητας: Έρχεται νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πότε θα ανοίξει και πώς θα λειτουργεί - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Επίδομα μητρότητας: Έρχεται νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πότε θα ανοίξει και πώς θα λειτουργεί

Epidoma mitrotitas: Erchetai nea ilektroniki platforma gia tis aitiseis

 Την ελπίδα πως την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα διασυνδέει ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ αναφορικά με τις αιτήσεις του επιδόματος μητρότητας εξέφρασε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Επεκτείναμε το επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες και τις μη μισθωτές. Πλέον λαμβάνουν επίδομα μητρότητας ύψους 830 ευρώ για 9 μήνες, όπως και οι μισθωτές. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που ισοδυναμεί με πρόσθετη οικονομική στήριξη 6.000 ευρώ ετησίως. Αυτές οι γυναίκες έπαιρναν για τέσσερις μήνες 250 ευρώ και τώρα θα παίρνουν για εννέα μήνες 830 ευρώ», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.


«Οι μητέρες, που δικαιούνται το επίδομα μπορούν ήδη να κάνουν γραπτώς αίτηση στα κέντρα της ΔΥΠΑ. Και ελπίζω πως την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε και  την  ηλεκτρονική πλατφόρμα που διασυνδέει ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για να μπορούν να πάρουν το επίδομα  και αυτόματα»,  πρόσθεσε.


Από το Blogger.