Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2024 λόγω καύσωνα - Οι τελευταίες οδηγίες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2024 λόγω καύσωνα - Οι τελευταίες οδηγίες

 

Ti tha ginei me tis Panellinies 2024 logo kafsona - Oi teleftaies odigies

Κάτω από εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες θα διαγωνιστούν σήμερα και αύριο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ και των Γενικών Λυκείων στις Πανελλήνιες.

Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται στα μαθήματα Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Στοιχεία Μηχανών και αύριο 12 του μήνα οι υποψήφιοι των Γενικών λυκείων στα μαθήματα, Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.


Οι εξετάσεις λήγουν αύριο για τους υποψήφιους από τα Γενικά λύκεια, ενώ για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ θα συνεχιστούν έως τις 17 Ιουνίου. Τόσο οι γονείς όσο και οι ίδιοι οι υποψήφιοι αγωνιούν για τις συνθήκες που θα επικρατούν στα εξεταστικά κέντρα και ζητούν να γίνουν οι εξετάσεις μόνο σε αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά ώστε να μπορέσουν σε καλές συνθήκες να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις των Πανελλαδικών. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι υποψήφιοι των πανελλαδικών έλαβαν συστάσεις να πάνε στα εξεταστικά κέντρα με ντύσιμο ελαφρύ και άνετο και με ανοιχτόχρωμα ρούχα.


Να φορέσουν καπέλα να κάνουν μικρά και ελαφριά γεύματα να προχωρήσουν στη λήψη άφθονων υγρών (νερού, χυμών φρούτων). Τα παιδιά, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον θεράποντα γιατρό τους για να λαμβάνουν επιπρόσθετες οδηγίες.


Οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας


Το υπουργείο Παιδείας έστειλε οδηγίες σε όλα τα εξεταστικά κέντρα να χρησιμοποιηθούν, όπου υπάρχει δυνατότητα:


  • Σκιερές και δροσερές αίθουσες
  • Αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες δαπέδου, όπου υπάρχουν.
  • Οι χώροι πρέπει να είναι καλά αεριζόμενοι και να γίνεται χρήση ηλιοπροστασίας στα παράθυρα (π.χ. κουρτινών και λοιπών προστατευτικών καλυμμάτων).
  • Να υπάρχει ευχέρεια στη διάθεση νερών και χυμών στους μαθητές/ μαθήτριες, με μέριμνα κυρίως των Σχολικών Επιτροπών. Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τον Σύλλογο Διδασκόντων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες των προαγωγικών / απολυτηρίων εξετάσεων.
  • Σε περίπτωση υπερφόρτωσης του δικτύου παρακαλούνται οι ΠΔΕ και οι ΔΔΕ να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων να ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος, να μη γίνονται διακοπές ρεύματος και να αποκαθίστανται άμεσα τυχόν βλάβες.
Από το Blogger.