Μετά το «στραπάτσο» των Ευρωεκλογών έρχεται ανασχηματισμός αλλά δεν θα είναι αρκετός για να σώσει την ΝΔ από την πτώση - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Μετά το «στραπάτσο» των Ευρωεκλογών έρχεται ανασχηματισμός αλλά δεν θα είναι αρκετός για να σώσει την ΝΔ από την πτώση

Meta to «strapatso» ton Evroeklogon erchetai anaschimatismos alla den tha

Η ΝΔ στις χθεσινές ευρωεκλογές υπέστη ουσιαστική ήττα και μάλιστα χωρίς να έχει αντίπαλο και αυτό αναγκάζει εκ των πραγμάτων τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα σε ριζικό ανασχηματισμό.Ένας ανασχηματισμός που όμως είναι πλέον αργά για να γίνει και να προσφέρει οτιδήποτε στη ΝΔ καθώς το 2025 θα αντιμετωπίσει ίσως την μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά το 2011!


Και αυτό γιατί η χώρα δεν παράγει απολύτως τίποτε, εξαρτάται μόνο από τα αποτελέσματα του τουρισμού (και ο τουρισμός εξαρτάται πάντοτε από την διεθνή κατάσταση), και γιατί το Ταμείο Ανάκαμψης λήγει το 2025.Εδώ να σημειωθεί ότι από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης έχει αξιοποιηθεί μόλις το… 12%!Πάνω από 5,2 δισ.ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα από την Ε.Ε «λιμνάζουν» και παραμένουν αναξιοποίητα!

Τώρα η κυβέρνηση «παρακαλάει» την ΕΕ να προχωρήσει στην δημιουργία ενός ακόμα Ταμείου για μετά το 2026!

Για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία ακόμα και αυτή η μικρή και ισχνή ανάπτυξη που παρουσιάζει η Ελλάδα αυτά τα χρόνια οφείλονταν στο Ταμείο Ανάκαμψης και σε όχι κάποια σοβαρή παραγωγική δραστηριότητα.

Οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Αύξηση 35,6% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας φέτος τον Απρίλιο!

Όλα αυτά προμηνύουν ένα πολύ άσχημο έτος για τη Νέα Δημοκρατία.

Η ΝΔ απέσπασε το ποσοστό του 28,31% που σημαίνει ότι έχασε 13 μονάδες περίπου σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, κάτι που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 1.οοο.οοο ψηφοφόρους!

Οι ψηφοφόροι αυτοί δεν αναμένεται να επιστρέψουν. Γύρισαν την «πλάτη» στη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν έλυσε τα προβλήματα τα οποία τους υποσχέθηκε ότι θα έλυνε.

Δεν έλυσε το πρόβλημα της ακρίβειας το οποίο αντίθετα συνεχίζει να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό.Δεν έλυσε το πρόβλημα της έννομης τάξης η οποία έχει καταρρεύσει πλήρως.Στα εθνικά θέματα η κυβέρνηση παρουσιάζει μία επικίνδυνη πλέον υποχωρητικότητα απέναντι σε όλους.Το νομοσχέδιο για τους «παντρεμένους» ΛΟΑΤΚΙ+ με το οποίο τους δόθηκε το δικαίωμα να αποκτούν παιδιά είναι κάτι που οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι αλλά και άλλοι δεν μπορούσαν να το «καταπιούν» ποτέ.Η αντίστροφη μέτρηση για τη Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει και μάλλον ένας απλός ανασχηματισμός δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση… 

 

 pronews

Από το Blogger.