Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διαταχθεί από την εισαγγελία, η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποιεί νέα έρευνα στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να κατασχεθεί το αρχείο των αιτήσεων του 2025.
Η έρευνα πραγματοποιείται μαζί με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση αρχείων των αιτήσεων για τις επιδοτήσεις του 2025 προκειμένου να πραγματοποιηθούν διασταυρώσεις και έλεγχοι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται.
Την ελληνική έρευνα έχει αναλάβει η οικονομική αστυνομία με εντολή του εισαγγελέα Δημ. Γκύζη που εποπτεύει το ελληνικό FBI με στόχο τον εντοπισμό εγκληματικών οργανώσεων για τις αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Τι είχε προηγηθεί
Αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα πραγματοποίησε νωρίτερα στις 13 Οκτωβρίου κλιμάκιο της OLAF, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο bankingnews.gr
