google.com, pub-3663708722065827, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Βιολάντα»:Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα φονικά λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη βίντεο

«Βιολάντα»:Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα φονικά λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη βίντεο

«Violanta»:Den echoun telos oi apokalypseis gia ta fonika lathi

 Ενδελεχή έρευνα που στρέφεται προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες διέταξε η Εισαγγελία Τρικάλων για τη φονική έκρηξη στη «Βιολάντα».


Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής θα κάνει φύλλο και φτερό όλους όσοι εμπλέκονται στην χορήγηση αδειών, στην πραγματοποίηση μελετών και ελέγχων για τη λειτουργία της επιχείρησης ώστε να διευκρινιστεί αν και τί δεν έγινε σωστά και να καταλογιστούν οι όποιες ευθύνες αλλά και για το τεχνικό κομμάτι, που αφορά στην διάτρηση των σωληνώσεων και τις αιτίες που την προκάλεσαν.


Ήδη, έχουν κατασχεθεί έξι φάκελοι από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


«Το λογιστήριο δεν προβληματίστηκε ποτέ για ποιο λόγο έχει αυξηθεί η κατανάλωση για ποιο λόγο όλα αυτά υπάρχει κάποια διαρροή; Καλό θα ήταν να αναλάβει τις ευθύνες του να προβεί σε όλες τις παραδοχές όλες τις εγκληματικές παραλείψεις και να παραδεχτεί όλες τις εγκληματικές ενέργειες οδήγησαν εκεί πέρα, θα έπρεπε να γνωρίζει την κατάσταση του εργοστασίου γιατί το εργοστάσιο δεν είναι δικό μου είναι δικό του», ανέφερε ο γιος της Σταυρούλας Μπουκουβάλα.


«Η μαμά μου είχε εργατικό ατύχημα στη ‘’Βιολάντα’’ και της έπιασε μηχάνημα το χέρι και δεν αποζημιώθηκε ποτέ εννοείται. Οπότε πιστεύω 100% ότι είναι υπεύθυνοι και την σκότωσαν. Το θέμα είναι να δικαιωθούμε και να τιμωρηθούν», είπε η κόρη της Αγάπης Μπουρνόβα.

Το «άφαντο» υπόγειο και οι υπογραφές
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, από την αρχή δεν υπήρχε πουθενά στα σχέδια το υπόγειο.

«Η πρώτη οικοδομική άδεια του 2007 η οποία είναι και η πρώτη η οποία εκδόθηκε δεν έχει γίνει καν αναφορά στο υπόγειο οπότε δεν υπάρχει και στην οικοδομική άδεια του 2007 της Πολεοδομίας. Έκτοτε έχουν εκδοθεί οι άλλες εφτά άδειες δηλαδή στο σύνολο των αδειών οκτώ συνολικά άδειες που μέχρι σήμερα δεν έχει δηλωθεί το υπόγειο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τρικάλων.

Η εταιρεία λειτουργούσε από το 2007. Τότε, την υπογραφή της μελέτης πυροπροστασίας, καθώς και τις μελέτες ηλεκτρολογικών και καύσιμου αερίου, είχε βάλει ως Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός ο Δημήτρης Παπαστεργίου, προτού αναλάβει δήμαρχος Τρικκαίων και αργότερα υπουργός.

Σε ανάρτησή του ο κ. Παπαστεργίου αναφέρει: «Ως ελεύθερος επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, γνωρίζω ένα πρώιμο κομμάτι της ιστορίας αρκετά καλά, αφού το 2007 ασχολήθηκα με τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες τμήματος της επιχείρησης, ακριβώς στη φάση της πρώτης εγκατάστασης. Μελέτες που εγκρίθηκαν μετά από επιτόπιους ελέγχους, τόσο της Πυροσβεστικής όσο και του τότε Τμήματος Βιομηχανίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ συνέχισαν στην πορεία άλλοι συνάδελφοι μηχανικοί, λόγω των συνεχών επεκτάσεων αλλά και της μετέπειτα εκλογής μου στο Δήμο».

Όμως ο ίδιος υπέγραψε και τέσσερα χρόνια αργότερα τη μελέτη που υποβλήθηκε το 2011 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, επί Κώστα Αγοραστού, για να πάρει άδεια λειτουργίας η επίμαχη μονάδα.

Είχε προηγηθεί, μία ημέρα πριν, πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων με ισχύ οκτώ ετών.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη