Tesseris syllipseis gia treis pyrkagies apo ameleia se

 Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για τρεις πυρκαγιές από αμέλεια σε διαφορετικές περιοχές της χώρας προχώρησαν οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την αντιπυρική περίοδο.

Επέκταση φωτιάς από οχήματα σε Αργολίδα και Καβάλα

Στην Ασίνη Αργολίδας συνελήφθη 40χρονος, όταν πυρκαγιά που ξεκίνησε από το όχημά του επεκτάθηκε σε δασική έκταση. Του επιβλήθηκε επίσης διοικητικό πρόστιμο 2.707,03 ευρώ.

Στην Καλαμίτσα Καβάλας συνελήφθη 60χρονη αλλοδαπή, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο όχημά της και επεκτάθηκε σε δασική περιοχή, προκαλώντας κινητοποίηση των αρχών.

Κορινθία: Δύο συλλήψεις για γεώτρηση

Στο Σπαθοβούνι Κορινθίας συνελήφθησαν δύο άνδρες, 48 και 59 ετών, για πυρκαγιά που αποδίδεται σε καλώδιο ηλεκτροδότησης γεώτρησης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τα ακριβή αίτια.

Στοιχεία και έλεγχοι από την αρχή του έτους

Οι τέσσερις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι προανακρίσεις συνεχίζονται από τα  Α.Κ.Α.Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, από την αρχή του 2026 έως τις 3 Ιουλίου έχουν επιβληθεί εκατοντάδες πρόστιμα και έχουν γίνει 155 συλλήψεις, με την πλειονότητα να αφορά πυρκαγιές από αμέλεια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπογραμμίζει ότι η αμέλεια εξακολουθεί να αποτελεί την κυριότερη αιτία πυρκαγιών και καλεί σε αυξημένη προσοχή κατά την αντιπυρική περίοδο.