Επεισόδια στο Thessaloniki Pride: Άγνωστοι πέταξαν συμμετέχοντες στον ΘερμαϊκόΕπεισόδια σημειώθηκαν στο Θεσσαλονίκη Pride, αφού άγνωστοι επιτέθηκαν σε συμμετέχοντες, ρίχνοντάς τους στον Θερμαϊκό. Σύμφωνα με το seleo.gr, οι συμμετέχοντες του Gay Pride δέχτηκαν επίθεση από τρία άτομα τα οποία τους φώναξαν «θα πεθάνετε εσείς και τα τσιράκια σας» και στη συνέχεια τους έριξαν στο Θερμαϊκό.
Οι δύο άνδρες διασώθηκαν και δίνουν κατάθεση στην αστυνομία. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Για 7η χρονιά ντύθηκε στα χρώματα του Thessaloniki Pride η συμπρωτεύουσα και κάτω από Λευκό Πύργο άτομα με πολύχρωμα ρούχα, σημαίες και ζωγραφισμένα σώματα παρελαύνουν υπερήφανα.

Οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν όπως κάθε χρόνο τη μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαδηλώνοντας για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Το φετινό σύνθημα του Thessaloniki Pride είναι το «Άκρως Οικογενειακόν», ενώ όπως έγινε γνωστό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δεν θα δώσει το παρών.

Οι εκδηλώσεις του 7ου Thessaloniki Pride ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη και ολοκληρώνονται σήμερα.

Το πρόγραμμα στο Thessaloniki Pride

Μετά την παρέλαση στις 21:30 θα ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία (Pride Concert), με την οποία θα πέσει η αυλαία του φεστιβάλ.

Και φέτος, στο Pride Concert θα βρεθούν γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Μύρωνας Στρατής και οι Kings, οι νικητές κι οι νικήτριες του «Ελλάδα, Έχεις Ταλέντο» House of Drama που θα παρουσιάσουν ένα φαντασμαγορικό show υπέρ της διαφορετικότητας, ενώ κεντρική παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Μαίρη Συνατσάκη, γνωστή για την ευαισθησία της σε κοινωνικά θέματα.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια