Οι σεφ αποκαλύπτουν: Αυτά είναι τα μυστικά συστατικά που δίνουν γεύση στα πιάτα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Οι σεφ αποκαλύπτουν: Αυτά είναι τα μυστικά συστατικά που δίνουν γεύση στα πιάτα


Τα μυστικά συστατικά, συνήθως βασικά στοιχεία, μπορούν να …απογειώσουν γευστικά, οποιοδήποτε πιάτο.
Όποιος έχει προσπαθήσει να αναπαράγει μία συνταγή που δοκίμασε σε εστιατόριο, διαπιστώνει συχνά ότι κάτι, λείπει, πιθανότατα, το μυστικό συστατικό του σεφ.
Κορυφαίοι σεφ αποκάλυψαν αυτά μυστικά συστατικά τους στον ιστότοπο Quora απαντώντας στην ερώτηση: «Ποιο είναι το νούμερο ένα μυστικό συστατικό τρόφιμο που χρησιμοποιείτε;».
Οι περισσότερες νοικοκυρές, γελασαν όταν άκουσαν το …. αυτονόητο.
Ο  σεφ Ζόρδι Μπρος, υποστήριξε ότι ο ζωμός που βάζει «αναβαθμίσει» τις γεύσεις του. «Είναι απαραίτητο για τη δυτική κουζίνα και για τους περισσότερους σε όλο τον κόσμο. Οι ζωμοί είναι απαραίτητοι για να δώσετε την κατάλληλη γεύση σε μια ποικιλία πιάτων. Αποτελούν τη βάση για διάφορες σάλτσες, για γλάσο και μια τεράστια ποικιλία άλλων παρασκευασμάτων» είπε  σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Independent».
Ένας άλλος σεφ, o Νατ Σόινι αποκάλυψε ότι το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) είναι το μυστικό του συστατικό.«Μισό κουταλάκι του γλυκού φέρνει πραγματική νοστιμιά κατά το μαγείρεμα στο σπίτι σας, είναι ακόμη καλύτερο από το να προσθέτετε περισσότερο αλάτι ή ζάχαρη» είπε και συμπλήρωσε «Η ιδέα ότι το MSG είναι επικίνδυνο για σας είναι ένας μύθος» τόνισε.
Το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) είναι ένα βιομηχανικό πρόσθετο, που χρησιμοποιείται ως βελτιωτικό γεύσης σε διάφορα προϊόντα διατροφής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση το έχει ταξινομήσει ως πρόσθετο τροφίμων με την ονομασία E621.
Πρωτοπαρουσιάστηκε στην αμερικάνικη αγορά τροφίμων το 1917, με σκοπό να δώσει μια πιο ελκυστική και πικάντικη γεύση σε διάφορα επεξεργασμένα τρόφιμα (και κατεψυγμένα), μείγματα καρυκευμάτων, σάλτσες, σούπες, ζωμούς, κύβους γεύσης, ζαχαρώδη προϊόντα, κάποια είδη τσιπς, παιδικά μπισκότα, σε προϊόντα που περιέχουν κρέας ή ψάρι και πολλά γεύματα φαστ-φουντ. Η ασιατική κουζίνα το τίμησε ιδιαιτέρως (περιέχεται και στη σάλτσα σόγιας).
Σήμερα παράγεται με βιομηχανική διαδικασία ζύμωσης, όμως, όπως συμβαίνει συνήθως με τα προσθετικά τροφίμων, είναι ύποπτο – σύμφωνα με διάφορες απόψεις – για μια σειρά αλλεργικών αντιδράσεων, όπως σφίξιμο στο στήθος, αίσθηση καψίματος στο πίσω μέρος του λαιμού, ναυτία, λήθαργο, ιδρώτα, ταχυπαλμίες και διαταραχές του νευρικού συστήματος. Επίσης διαρροϊκές κενώσεις, εμετούς, πόνους στις αρθρώσεις και τα οστά, ξηροστομία, διαταραχές της όρασης, του ύπνου και της διάθεσης, ασυναρτησία του λόγου και έλλειψη ισορροπίας. Ακόμα εικάζεται ότι προκαλεί διέγερση του πεπτικού σωλήνα δημιουργώντας μηχανική πείνα.
Επιπλέον, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και της Κίνας συνέδεσαν τη λήψη τροφών που περιέχουν όξινο γλουταμινικό νάτριο με την παχυσαρκία,  οπως γράφει το bimag.gr
Σύμφωνα με άλλη ιατρική έρευνα, ένα γονίδιο που επιτρέπει τη συσσώρευση του γλουταμινικού οξέος στις συνάψεις του εγκεφάλου είναι η πιθανή αιτία πονοκεφάλων και ημικρανιών που βασανίζουν εκατομμύρια ανθρώπους.
Επίσημα το όξινο γλουταμινικό νάτριο κατατάσσεται στα ασφαλή πρόσθετα των τροφίμων. Καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί μέσα από κλινικές έρευνες σαφής συσχέτιση μεταξύ αλλεργικών συμπτωμάτων και Ε621, η ουσία συνεχίζει να χρησιμοποιείται εκτεταμένα στη βιομηχανία των τροφίμων.
Από το Blogger.