Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Παρατυπίες στο διαγωνισμό για 1.575 θέσεις εργασίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Παρατυπίες στο διαγωνισμό για 1.575 θέσεις εργασίας

Σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τη μοριοδότηση υποψηφίων σε προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ για 1.575 θέσεις εργασίας προβαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε προκηρύξει 1.575 θέσεις εργασίας με 18μηνες Συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των προσφυγικών αναγκών σε Υγειονομικές Μονάδες και άλλες Υπηρεσίες. Ειδικότερα, είχαν προκηρυχθεί θέσεις για διοικητικούς υπαλλήλους, επαγγελματίες Υγείας, Πληρώματα ασθενοφόρων, Μεταφραστές κ.α.
Οι υποψήφιοι υπέβαλλαν τα δικαιολογητικά στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα επισημαίνοντας εγγράφως τη σειρά των δικαιολογητικών που υπέβαλλαν. Η επεξεργασία των αιτήσεων των υποψηφίων έγινε από Επιτροπή που διορίστηκε από την Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες και αρκετοί υποψήφιοι καταγγέλλουν ότι δεν υπολογίστηκαν τα μόρια με βάση τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν. Εξαιτίας αυτού καταγγέλλουν ότι βρίσκονται εκτός του προσωρινού καταλόγου επιτυχόντων του διαγωνισμού. Απευθύνθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και η απάντηση που πήραν ήταν σε μία κόλλα Α4 να εγγράψουν την ένστασή τους και με παράβολο 20 ευρώ να την αποστείλουν στο ΑΣΕΠ. Πολλοί υποψήφιοι θεώρησαν μάταιη αυτή τη διαδικασία ενστάσεων».
Η Ομοσπονδία ζητεί από την κυβέρνηση και το ΚΕΕΛΠΝΟ, «να ακυρώσει τον προσωρινό κατάλογο επιτυχόντων και η επεξεργασία των αιτήσεων να γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ, εάν εννοούν όσα λένε για αξιοκρατία των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ».
Από το Blogger.