Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Κολοσσός Ρόδου 95-68: «Περίπατος» πριν από τη Ρεάλ Μαδρίτης - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Κολοσσός Ρόδου 95-68: «Περίπατος» πριν από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε 95-68 του Κολοσσού Ρόδου για την Basket League.

Ένα ξέσπασμα στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του Κολοσσού Ρόδου στο ΟΑΚΑ για την 20η αγωνιστική της Α1 Ανδρών.
Οι «πράσινοι» διατήρησαν το αήττητό τους στο πρωτάθλημα και πλέον ετοιμάζονται για το ματς της Euroleague με τη Ρεάλ ΜαδρίτηςΑντίθετα ο Κολοσσός παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η άμυνα ζώνης του Κολοσσού δημιούργησε αρχικά προβλήματα στους παίκτες του Ρικ Πιτίνο, οι οποίοι μπήκαν χαλαρά με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν με 4/14 σουτ! Οι «θαλασσί» έπαιξαν κυρίως με κοντά σχήματα, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους «πράσινους» να ελέγξουν τα ριμπάουντ (34-19), αλλά παράλληλα τους έδωσε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν προηγούμενοι το πρώτο δεκάλεπτο (16-15).
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανέβασε τα επίπεδα ενέργειας όσο κυλούσε το ματς, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, ενώ στην άλλη άκρη του παρκέ άρχισε να εκμεταλλεύεται την υπεροχή του κοντά στο καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 12 από τα πρώτα 15 καλάθια του προήλθαν μέσα από το «ζωγραφιστό».
Με τον Τόμας να σημειώνει έξι σερί πόντους και να γίνεται ο μοναδικός διψήφιος του αγώνα στο πρώτο μέρος, το «τριφύλλι» άρχισε να ξεφεύγει... Οι «πράσινοι» έκαναν σερί 14-0 από το 12' ως το 17' κι ολοκλήρωσαν το δεύτερο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 29-9!
Κάπως έτσι, μετά την ανάπαυλα προηγήθηκαν για πρώτη φορά με πάνω από 20 πόντους (46-25 στο 21'). Με τους παίκτες να έχουν πλέον το πόδι πατημένο στο γκάζι και να αξιοποιούν τα επιθετικά ριμπάουντ, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +27 (52-25 στο 23')
Γενικά, έδειξαν μεγάλη διάθεση στο παρκέ και παγίωσαν μια διαφορά στους +20, μαζεύοντας το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο! Η... διάθεση των γηπεδούχων βοήθησε μάλιστα το ρυθμό του αγώνα, ο οποίος ήταν πολύ καλύτερος στο δεύτερο μέρος, εκεί όπου κι ο Κολοσσός εμφανίστηκε καλύτερος στην επίθεση.
Δεν μπορούσε, βέβαια, να βάλει φρένο στους «πράσινους», οι οποίοι προηγήθηκαν με 72-43 λίγο πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου. Δείγμα της διάθεσης που είχαν οι παίκτες του Πιτίνο είναι ότι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και με δύο τρίποντα του Καλαϊτζάκη, έφτασαν τη διαφορά στο +31 (83-52 στο 35').
Τα δεκάλεπτα: 15-16, 44-25, 72-46, 95-68.
Από το Blogger.