Καλάθης: Σπάει τα κοντέρ στις ασίστ και ξεπερνά τον… εαυτό του - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Καλάθης: Σπάει τα κοντέρ στις ασίστ και ξεπερνά τον… εαυτό του

Ο Νικ Καλάθης ζει στην… ζώνη του λυκόφωτος και φαίνεται! Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν παίκτη στην σύγχρονη εποχή της Ευρωλίγκας (2000 μέχρι σήμερα) όσον αφορά τον μέσο όρο στις ασίστ κατά φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο φύση και θέση αρχηγός του “τριφυλλιού” μοιράζει τελικές πάσες για “πρωινό” με αποτέλεσμα να μετρά 8,8 ανά ματς έπειτα από 28 παιχνίδια. Αυτή είναι και με διαφορά η καλύτερη επίδοση καλαθοσφαιριστή στην διοργάνωση από την σεζόν 2000-01, την οποία διατηρούσε ο ίδιος ο διεθνής πόιντ γκαρντ από την περυσινή σεζόν (8 ασίστ ανά αγώνα).

Μπορούν να γραφτούν πολλά διθυραμβικά σχόλια για τον 30χρονο αρτίστα των παρκέ του θεσμού, όμως όλα μπορούν να συμπτυχθούν στην κολακευτική για τον ίδιο φράση του Ρικ Πιτίνο: “Έχω κοουτσάρει κόντρα στον Μάτζικ Τζόνσον, τον Λάρι Μπερντ, τον Μόρις Τσικς, τον Αϊζάια Τόμας, ορισμένους από τους θρύλους του αθλήματος… Ο Καλάθης πασάρει καλύτερα από όλους όσους έχω δει στη ζωή μου” που ειπώθηκε μετά από τις 13 ασίστ που μοίρασε ο Καλάθης στην εντός έδρας νίκη των “πράσινων” απέναντι στην Εφές για την 21η αγωνιστική.


Δεν είναι η κορυφαία του επίδοση, ούτε η μόνη φορά που έδωσε διψήφιο αριθμό ασίστ στους συμπαίκτες του φέτος! Για την ακρίβεια μετρά δώδεκα ματς με 10 ή και περισσότερες τελικές πάσες την σεζόν που διανύουμε (ήτοι σημαίνει στο 42,9% των φετινών παιχνιδιών), ενώ έχει μοιράσει 14 ασίστ τόσο με την Μακάμπι Τελ Αβίβ την 1η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, όσο και με την Αρμάνι την 28η εκτός συνόρων. Όσον αφορά το ρεκόρ καριέρα του είναι οι 16 απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στις 17 Απριλίου 2018.

Από τις 1,7 ασίστ ανά αγώνα το 2009-2010 στις 8,8 την φετινή σεζόν

Πριν εννιά χρόνια ο Νικ Καλάθης σε 14 αγώνες ως rookie (21 ετών) μοίρασε 24 ασίστ (1,7 ανά ματς) όντας συμπληρωματικός στην περιφέρεια του “τριφυλλιού” πίσω από Σπανούλη, Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους.

Πλέον εδώ και τρία χρόνια αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη του Παναθηναϊκού και τον παίκτη που μοιράζει την πλειοψηφία των ασίστ.


Διαβάστε περισσότερα στο: www.eurohoops.net
Από το Blogger.