Εντυπωσίασε και φέτος ο «Βενετσιάνικος Γάμος» στη Ζάκυνθο - ΒΙΝΤΕΟ

Για 16η συνεχή χρονιά περπάτησε «ο Βενετσιάνικος Γάμος στο Τζάντε 16ος αι. του Αντώνη Μιλάνου» στην Πλατεία Ρούγα, Ζακύνθου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του δρώμενου τα Αναγεννησιακά ακούσματα μας ταξίδεψαν 500 χρόνια πίσω, ενώ τα αδιαφιλονίκητης κομψότητας και χάρης κοστούμια, ζωντάνεψαν, όπως ακριβώς το περιγράφει ο Δ. Ρώμας στο «Σοπρακόμιτο», στα αρραβωνιάσματα των θυγατέρων Νταβιτσέντσα, όπου την γαμήλια πομπή συνόδευαν μουσικάντηδες με ταμπούρλα, βιολιά και σάλπιγγες.

Ακολούθησαν προσκεκλημένοι στο ευτυχές αυτό γεγονός, με εκπληκτικής τέχνης κοστούμια.
Κάπως έτσι και «ο Βενετσιάνικος Γάμος στο Τζάντε 16ος αι. του Μιλάνου» περπάτησε και περπατάει, από το 2004 μέχρι σήμερα ανελλιπώς, εκπλήσσοντάς μας όλους.
Είμαστε σίγουροι ότι οι επισκέπτες, που ήρθαν για να απολαύσουν το δρώμενο ή και να συμμετέχουν, από την υπόλοιπη Ελλάδα, αποζημιώθηκαν και καταγοητευμένοι θα φύγουν από το νησί μας, παίρνοντας μαζί τους, όχι μόνο την εμπειρία της συμμετοχής τους σε ένα τέτοιου μεγέθους δρώμενο, αλλά και ένα κομμάτι της ιστορίας και του τόπου μας.
Όλα αυτά τα χρόνια διοργανωτές και συμμετέχοντες δίνουν πραγματικά τον εαυτό τους για την άρτια διεξαγωγή του και τους ευχαριστούμε θερμά. Η πομπή ξεκίνησε στις 19.00 από την πλατεία Αγ. Παύλου και κατέληξε στην πλατεία Αγ. Μάρκου όπου εκεί θα εκτυλίχθηκε το δρώμενο «του Βενετσιάνικου Γάμου στο Τζάντε 16ος αι.» μπροστά από ένα πανέμορφο σκηνικό, αποτυπώνοντας την αρχιτεκτονική του νησιού μας.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια