Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος εμφράγματος από το ηλεκτρονικό τσιγάρο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος εμφράγματος από το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Κακά μαντάτα για τους ατμιστές φέρνει νέα έρευνα που διεξήχθη ατο πανεπιστήμιο του Κάνσας και αναφέρει πως οι χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων, με μέση ηλικία τα 33 έτη, είναι κατά 56% περισσότερο πιθανό να πάθουν έμφραγμα, 30% πιθανότερο να πάθουν εγκεφαλικό και 10% πιθανότερο να εμφανίσουν στεφανιαία νόσο. Επίσης, οι ατμιστές έχουν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν κατάθλιψη, άγχος και άλλα συναισθηματικά προβλήματα. 


Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Μοχιντέρ Βιντιάλ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάνσας, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (δεν έχουν ακόμη κάνει σχετική επιστημονική δημοσίευση), αφού ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 96.500 ανθρώπους. 
«Μέχρι τώρα ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τα καρδιαγγειακά επεισόδια που σχετίζονται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου. Τα νέα δεδομένα αποτελούν ένα πραγματικό καμπανάκι αφύπνισης και θα πρέπει να ωθήσουν σε περισσότερη δράση και ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους των ηλεκτρονικών τσιγάρων», δήλωσε ο δρ. Βιντιάλ. 
Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι οι παραδοσιακοί καπνιστές κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο από τους ατμιστές, καθώς ο κίνδυνος για έμφραγμα είναι αυξημένος κατά 165%, για στεφανιαία νόσο κατά 94% και για εγκεφαλικό κατά 78%, σε σχέση με τους μη καπνιστές. Επιπλέον, οι καπνιστές έχουν σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα για υπέρταση, διαβήτη, κατάθλιψη και άγχος σε σχέση με τους μη καπνιστές.
Από το Blogger.