Αντίθετος στις μαθητικές διαδηλώσεις για το κλίμα ο επικεφαλής των Γερμανών εκπαιδευτικών - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Αντίθετος στις μαθητικές διαδηλώσεις για το κλίμα ο επικεφαλής των Γερμανών εκπαιδευτικών

«Παραφροσύνη» χαρακτηρίζει την συμμετοχή των μαθητών στις διαδηλώσεις της Παρασκευής για το Κλίμα χωρίς να αναπληρώνονται οι χαμένες ώρες μαθήματος, ο επικεφαλής της Ένωσης Εκπαιδευτικών Χάιντς-Πέτερ Μάιντινγκερ και ασκεί κριτική στην στάση της Καγκελαρίου'Αγκελα Μέρκελ.
«Είναι καταπληκτικό όταν οι πολιτικοί επαινούν τις διαδηλώσεις ως πολιτική εκπαίδευση, αλλά σχεδόν κανένα κρατίδιο δεν κατάφερε να προσφέρει περισσότερες διδακτικές ώρες. Και τώρα οι απουσίες της Παρασκευής χαρακτηρίζονται πολιτική εκπαίδευση. Αυτό είναι παραφροσύνη!», δηλώνει ο κ. Μάιντινγκερ σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung και χαρακτηρίζει «αστείο» το γεγονός ότι η Καγκελάριος επαινεί την δράση των μαθητών, αν και οι κινητοποιήσεις τους στρέφονται κατά της πολιτικής της για το Κλίμα.
Τονίζει δε ότι οι περισσότεροι μαθητές αντιλαμβάνονται πλέον τις Παρασκευές ως άδεια για απουσία χωρίς συνέπειες. «Οι διαδηλώσεις αυτές δεν είναι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις», προσθέτει και εκτιμά ως προβληματικό το γεγονός ότι το κράτος δεν εφαρμόζει την υποχρεωτική φοίτηση των μαθητών, αλλά και την μετατόπιση της ευθύνης από το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας στις τοπικές κυβερνήσεις των κρατιδίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από το Blogger.