Πάτρα: Εφτιαξαν ένα τεράστιο γκράφιτι για τον Θανάση Βέγγο [εικόνες] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Πάτρα: Εφτιαξαν ένα τεράστιο γκράφιτι για τον Θανάση Βέγγο [εικόνες]

Εναν ξεχωριστό τρόπο βρήκαν στην Πάτρα για να τιμήσουν τη μνήμη του αγαπημένου ηθοποιού Θανάση Βεγγου.
Εφτιαξαν ένα τεράστιο γκράφιτι σε τοίχο πολυκατοικίας που απεικονίζει τον Θανάση Βέγγο να τρέχει, όπως έκανε πάντα στα εργα του.
Το έργο έχει τίτλο «Πάλι στον πόλεμο Θανάση;» δημιουργήθηκε από τους politicalstencil.com και ο τοίχος βρίσκεται σε πολυκατοικία επί της Λεωφόρου Γούναρη.
Το έργο έχει τίτλο «Πάλι στον πόλεμο Θανάση;» Το έργο έχει τίτλο «Πάλι στον πόλεμο Θανάση;»
Η τοιχογραφία έγινε με χορηγία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών.
Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε στα πλαίσια της διοργάνωσης ArtWalk 3, Art In Progress από την ομάδα PoliticalStencilΗ τοιχογραφία δημιουργήθηκε στα πλαίσια της διοργάνωσης ArtWalk 3, Art In Progress από την ομάδα PoliticalStencil
Γράφουν στο σάιτ τους για το έργο:
«Ο καλός μας άνθρωπος.
Ο μονίμως κατατρεγμένος φουκαράς, ο μπεσαλής μεροκαματιάρης, ο βιοπαλαιστής της διπλανής πόρτας και ο παλαβός πράκτορας. Ο χαμηλών τόνων ηλικιωμένος στις Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου όπως επίσης ο θηροφύλακας που τουφεκίζει εν ψυχρώ τον παράνομο λαθροθήρα.
Αλλά και ο Βέγγος της στρατιωτικής θητείας στην Μακρόνησο ως “ανεπιθύμητος” λόγω των πολιτικών φρονημάτων του πατέρα του, ήρωα της αντίστασης απέναντι στους Ναζί.
Γι’ αυτόν τον Βέγγο, που αγωνίζεται, τρέχει, σακατεύεται αλλά παίρνει θέση πάντα στο πλευρό των απλών και κατατρεγμένων ανθρώπων, δημιουργήθηκε η τοιχογραφία στα πλαίσια της διοργάνωσης ArtWalk 3, Art In Progress από την ομάδα PoliticalStencil».
Η Τοιχογραφία-αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο Η Τοιχογραφία-αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο
Φωτογραφίες: politicalstencil.com


Από το Blogger.