«Απόβαση» 100.000 τζιχαντιστών στην Τουρκία – Φόβοι εισόδου στην Ελλάδα (video) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

«Απόβαση» 100.000 τζιχαντιστών στην Τουρκία – Φόβοι εισόδου στην Ελλάδα (video)

Πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο διασυνοριακό πέρασμα Bab al-Hava προκειμένου να αναχαιτίσουν το «τσουνάμι» μελών του FSA και άλλων παρακλαδιών των τζιχαντιστών που βλέποντας την ήττα από την προέλαση των δυνάμεων του Μ. Ασαντ προσπαθούν να περάσουν στην Τουρκία από την Ιντλίμπ φωνάζοντας «Ερντογάν μας πρόδωσες».
Ταυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δεν δίστασε να απειλήσει σήμερα την Ελλάδα και την ΕΕ για νέο προσφυγικό κύμα.
«Θα είναι ψέμα αν πούμε πως στο Ιντλίμπ τα γεγονότα είναι στο σημείο που επιθυμούμε. Έχουν πεθάνει 60.000 άνθρωποιΕπίσης σχεδόν διπλασιάστηκαν οι προσφυγικές ροές. Έρχονται στα βόρεια της χώρας.
Πρέπει να λάβουμε μέτρα!», σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Την ίδια ώρα, μετά από εντολή Ερντογάν, οι τουρκικές αρχές επιχειρούν να «αδειάσουν» την Κωνσταντινούπολη από Σύρους πρόσφυγες. Αυτές οι ενέργειες επαυξάνουν τις ροές προς τα παράλια της Τουρκίας, και άρα, ενισχύουν την πίεση προς τα ελληνικά νησιά του βορείου Αιγαίου.
Τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία
Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και σύμφωνα με πηγές στην Τουρκία, ο αριθμός των Σύρων πολιτών και τζιχαντιστών που επιχειρούν να περάσουν τα τουρκικά σύνορα ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες.
Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι υπηρεσίες ασφαλείας της Δύσης, καταδεικνύουν πως οι τζιχαντιστές όλων των οργανώσεων και αποχρώσεων στο Ιντλίμπ ανέρχονται σε 100.000!
Εξ αυτών, οι ριζοσπαστικοί ένοπλοι τζιχαντιστές αριθμούν 60.000, στις τάξεις των οποίων βρίσκονται μαχητές από όλο τον κόσμο. Προέρχονται από όλα τα σημεία που έλεγχε στο παρελθόν ο ISIS στη Συρία, πολλοί δε εξ αυτών έχουν πολεμήσει και στο Ιράκ. Μία ομάδα τζιχαντιστών που θεωρείται και περισσότερο προβληματική απασχολεί έντονα την Κίνα, αφού η ομάδα αυτή αποτελείται από 7.500 μαχητές που ανήκουν στη φυλή των Ουιγούρων της δυτικής Κίνας.
Μάλιστα, στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί ακούγεται και στα αραβικά η κραυγή «προδότη Τουρκία», η οποία ερμηνεύεται ως κραυγή οργής και απελπισίας από μαχητές τζιχαντιστές, οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί από τον τουρκικό στρατό, κυρίως στην εκστρατεία του Αφρίν.

Από το Blogger.