Κωστένογλου: Να πιστέψουμε στην ανατροπή

Η Τραμπζονσπόρ κέρδισε 1-3 στο ΟΑΚΑ την περασμένη Πέμπτη, αλλά η ΑΕΚ πλέον άλλαξε σελίδα. 

Ο Νίκος Κωστένογλου Ελληνας τεχνικός μίλησε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής (20:30) αναμέτρησης και θέλοντας να στείλει το μήνυμα στους παίκτες του τόνισε ότι η Ένωση μπορεί την ανατροπή. Ακόμα αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει έστω και ως υπηρεσιακός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κωστένογλου:
Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ, σε μια δύσκολη στιγμή: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Μελισσανίδη για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση. Βρίσκομαι εδώ και μήνες στον σύλλογο. Έχω υπάρξει ποδοσφαιριστής και προπονητής της ΑΕΚ. Γνωρίζω τον σύλλογο. Είμαι προετοιμασμένος και μπορώ την κατάλληλη στιγμή να βοηθήσω όταν χρειαστεί. Ήρθε κάτι αναπάντεχο. Ο κύριος Μελισσανίδης μας έχει συνηθίσει να παίρνει έγκαιρες αποφάσεις. Αυτό έγινε και κλήθηκα να βοηθήσω».
Για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να μπορέσει να διεκδικήσει την ανατροπή: «Όσον αφορά το σώμα, η λογική λέει πως δεν μπορεί να αλλάξει τόσο γρήγορα. Όμως γνωρίζουμε το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού. Ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες πρόκρισης. Πρέπει να νιώσουμε πως βρισκόμαστε σ’ έναν ιστορικό και ευλογημένο τόπο, πρέπει να έχουμε πίστη. Και η πίστη νικάει τα πάντα. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε προσήλωση, πειθαρχία και κατάλληλη στρατηγική. Η λογική λέει πως δεν είναι εφικτό. Θα περιμένουμε όμως αύριο για να διαπιστώσουμε αν όλα μπορούν να ανατραπούν πέραν της λογικής».
Για το τι τον έκανε να αναλάβει  σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή και τις αλλαγές θα κάνει αύριο η ΑΕΚ: «Όταν σου δείχνει εμπιστοσύνη και σεβασμό ένας άνθρωπος με τεράστιο ειδικό βάρος και όταν αγαπάς την ζωή, στην αγάπη δεν έχει λογική. Όσον αφορά τις αλλαγές στο παιχνίδι, είναι ένα ιδιόμορφο ματς. Δεν έχει τόσο σημασία στο ποδόσφαιρο ο σχηματισμός. Σημασία έχει πως θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε σύντομα, μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Αυτό δεν είναι εφικτό με δυο προπονήσεις. Ας αφήσουμε όμως την… λογική. Στο ποδόσφαιρο σημαίνουν αναπάντεχα γεγονότα. Δεν είναι εύκολο. Την λέξη πίστη, αν την δούμε επιδερμικά, θα έχουμε μια τυπική αλλαγή. Θα ήθελα να δω μια ομάδα, για λογικά λεπτά, πως αντιμετωπίζει με διαφορετική προσέγγιση, σοβαρότητα, πειθαρχία, το ματς αυτό. Και κατόπιν θα αξιολογήσουμε την προσπάθεια. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε, πως ήρθαμε εδώ για μια τυπική διαδικασία».
Για το αν υπάρχει τρόπος για την ανατροπή: «Υπάρχει τρόπος για να κάνουμε την ανατροπή. Γι' αυτό και βρισκόμαστε εδώ. Και θα προσπαθήσουμε μ’ όλες τις δυνάμεις να το αποδείξουμε. Τα λόγια όμως είναι εύκολα. Αυτό που δεν θέλω να δω είναι την απελπισία και την αμέλεια. Αυτά «σκοτώνουν» τον άνθρωπο»
Για την τελευταία λέξη στους παίκτες, πριν μπουν στο γήπεδο: «Να δω στην πράξη την λέξη πίστη. Για να επιβεβαιωθεί πως αυτή μετακινεί βουνά και νικά πάσης φύσεως τάξη».
Μπακάκης: «Έχουμε δύσκολο έργο, αλλά δεν τα παρατάμε»
Ο Μιχάλης Μπακάκης σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως όσοι παίξουν αύριο κόντρα στην Τράμπζονσπορ θα τα δώσουν όλα για να έρθει η πρόκριση για την ΑΕΚ, αναγνωρίζοντας φυσικά τις δυσκολίες για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο αμυντικός της "Ένωσης":
Για το αυριανό παιχνίδι και τις δυσκολίες του: 
«Σίγουρα έχουμε ένα δύσκολο έργο. Έχουμε να ανατρέψουμε ένα δύσκολο σκορ, σε μια καυτή έδρα. Όμως με το που θα μπούμε μέσα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα. Δεν τα παρατάμε. Είναι ένα ματς που το θέλουμε πολύ. Ένα θετικό αποτέλεσμα θέλουμε. Και γιατί όχι, να κυνηγήσουμε και την πρόκριση. Το πιστεύουμε όλοι πως μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω». 
Για την αντίδραση μετά την ήττα στο πρώτο ματς: 
«Όταν χάνεις μέσα στην έδρα σου, δεν είναι και το πιο ευχάριστο. Και πάντα θέλουμε να βγάζουμε αντίδραση, μετά από κάτι τέτοιο. Αυτή η ομάδα έχει δείξει πως μπορεί να βγάλει αντίδραση. Όλοι όσοι θα μπούνε αύριο στον αγωνιστικό χώρο, θα δώσουν τα πάντα, για να μπορέσουν να κυνηγήσουν την ανατροπή του σκορ». 
Για τις αλλαγές μετά την αλλαγή προπονητή: 
«Με την αλλαγή του προπονητή, αλλάζει η ψυχολογία όλων. Είναι σαν να ξεκινάς από το μηδέν και πάλι. Στην κατάσταση που έχουμε βρεθεί, κανείς δεν ήθελε να είναι. Και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση. Είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τον εγωισμό και την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο, για να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε το σκορ».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια