ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ο Τραμπ με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ: «Είναι ΑΔΙΚΟ»! Γιατί και η Ελλάδα αδικείται… (ΣΤΟΙΧΕΙΑ) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ο Τραμπ με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ: «Είναι ΑΔΙΚΟ»! Γιατί και η Ελλάδα αδικείται… (ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα πάντα όταν το ΝΑΤΟ -δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες- το ζητάει και είναι πάντοτε τυπική στις υποχρεώσεις της. Δυστυχώς σε αντάλλαγμα λαμβάνει… ελάχιστη στήριξη.

Και εξουγούμεθα. Από την πρώτη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από όλες τις χώρες να δαπανούν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους, όπως άλλωστε είναι κανονικά υποχρεωμένες. Μέχρι σήμερα οι περισσότερες χώρες δεν το τηρούν ούτε προσπαθούν.
Η χώρα μας είναι από τις 3-4 χώρες που το τηρούν εδώ και χρόνια και μάλιστα είναι δεύτερη μέρα τις ΗΠΑ. Αναλυτικά, πρώτες σε δαπάνες ως προς το ΑΕΠ είναι οι ΗΠΑ με 3,39% και ακολουθούν η Ελλάδα με 2,22%, το ΗΒ με 2,15%, η Εσθονία με 2,07, η Πολωνία με 2,05%, η Λεττονία με 2,03% και η Λιθουανία με 2%.

Δείτε εδώ τον πίνακα με τα στοιχεία:

Το ερώτημα είναι τί κερδίζει η χώρα μας που είναι συνεχώς σωστή απέναντι στη συμμαχία; Να μην λαμβάνει τη στήριξη του ΝΑΤΟ στις προκλήσεις της Τουρκίας; Μάλιστα στο παρελθόν ο γ.γ. προσπάθησε να δικαιολογησει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από την Άγκυρα.
Ερωτήματα που δεν είναι καθόλου ρητορικά και θα πρέπει όλους μας να μας βάλουν σε σκέψεις…
Από το Blogger.