Πότε και πως θα γίνουν οι προλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Πότε και πως θα γίνουν οι προλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Με τους παλιούς -εγκεκριμένους από το ΑΣΕΠ- πίνακες κατάταξης θα γίνουν φέτος οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας δια χειλέων Νίκης Κεραμέως και Σοφίας Ζαχαράκη. Η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση «μαγείρεμα», καθώς την διενέργεια διορισμών βάσει των τελευταίων – εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ – πινάκων κατάταξης, ήτοι των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019 προέβλεπε ο νόμος 4589/2019 (Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις) που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο, επί υπουργίας Γαβρόγλου.
Οι προσλήψεις των αναπληρωτών θα γίνουν το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου, προκειμένου το σύνολο των απαραίτητων εκπαιδευτικών να βρίσκονται στις θέσεις τους πριν το πρώτο κουδούνι της χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας η έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης παράτασης ισχύος των εγκεκριμένων πινάκων 2018-2019 θα γίνει στις 24 Αυγούστου, ενώ η έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων θα έχει προθεσμία μέχρι τις 28 του μήνα. Η υποβολή περιοχών προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ και για τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα γίνει το διάστημα 28 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου, ενώ η καταληκτική ημερομηνία καταγραφής λειτουργικών κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο ΟΠΣΥΔ θα είναι η 3η Σεπτεμβρίου.

Από το Blogger.