Αποκάλυψη «ΣΕΙΣΜΟΣ»! Ποιος ΕΛΛΗΝΑΣ υπουργός ΑΓΝΟΕΙ την ΙΣΤΟΡΙΑ μας και την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ’21;… - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Αποκάλυψη «ΣΕΙΣΜΟΣ»! Ποιος ΕΛΛΗΝΑΣ υπουργός ΑΓΝΟΕΙ την ΙΣΤΟΡΙΑ μας και την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ’21;…

Άγνοια της ιστορίας; Προσπάθεια για φθηνή φιλοευρωπαϊκή προπαγάνδα;

Πραγματικά, διαβάζοντας κανείς την κατακλείδα του άρθρου του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην εφημερίδα «L’opinion» νομίζει ότι βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Και εξηγούμεθα. Σας παραθέτουμε το απόσπασμα, όπως αναδημοσιεύτηκε στα ελληνικά από το Υπουργείο Εξωτερικών:
«Το 2021 η Ελλάδα θα γιορτάσει τα 200 χρόνια της ελληνικής Επανάστασης, που, όπως και η ελληνική αντίσταση στο ναζισμό, ήταν ευρωπαϊκή υπόθεση. Ήταν το πρώτο πλήγμα στο οπισθοδρομικό ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα μετά τη Γαλλική Επανάσταση και η έμπνευση για πανευρωπαϊκά κινήματα ανεξαρτησίας. Θα άρμοζε, λοιπόν, το 2021 να γιορτάσουμε την απαρχή μιας νέας Ελλάδας και μιας νέας Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Πρώτα απ’ όλα η ελληνική επανάσταση ΔΕΝ ήταν ευρωπαϊκή υπόθεση. Θυμίζουμε ότι η Ιερά Συμμαχία τασσόταν κατά κάθε εξεγέρσεως, όπως έκανε και με την ελληνική, και υποχρεώθηκε να την στηρίξει πολύ αργότερα απ’ όταν ξεκίνησε λόγω του φιλελληνισμού και των ωμοτήτων των Οθωμανών.
Επιπλέον, δεν υπήρξε «πρώτο πλήγμα στο οπισθοδρομικό ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα» γιατί πολύ απλά η Ελλάς δεν ήταν υπό φραγκική κατοχή. Είχε οθωμανική κατοχή και κατά αυτής της δεσποτείας πήρε τα όπλα. Ταυτόχρονα, σε πολλές ευρωπαϊκές περιοχές όπου υπήρχε ελληνισμός, μετά την αποτυχία της γαλλικής επαναστάσεως κυνηγήθηκαν και ερημώθηκαν οι περιοχές (π.χ. Κορσική).
Τέλος, τα πανευρωπαϊκά κινήματα ανεξαρτησίας στην πραγματικότητα δεν ήταν εθνικοαπελευθερωτικά. Πρόκειται για κοινωνικές επαναστάσεις των δουλοπαροίκων κατά ενός φεουδαλικού συστήματος και την άνοδο των μοναρχιών και των πρώτων ατομικών ελευθεριών. Η Ελλάδα έκανε έναν εθνικό πόλεμο εναντίον ενός άλλου (και μάλιστα αλλόθρησκου).
Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι οι «Ευρωπαίοι» ως μοναρχίες απομύζησαν οικονομικά την μετεπαναστατική Ελλάδα, της έκαναν ναυτικούς αποκλεισμούς (βλ υπόθεση Πατσίφικο), την εμπόδιζαν να πετύχει την εθνική ολοκλήρωση και φυσικά μέχρι που την βομβάρδισαν (π.χ. Αγγλογάλλοι σε Πειραιά και Αθήνα κατά τον εθνικό διχασμό).
Είναι πραγματικά ενδιαφέρον το πως προσπαθούν οι θιασώτες της Ευρωπαϊκής «ολοκλήρωσης» να συνδέσουν πράγματα ασύνδετα όπως έναν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα με μια πολιτική ένωση (Ε.Ε.) μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν ένα ιδεολογικό αφήγημα. Ξεχνούν την ιστορία με μόνο σκοπό να μας πείσουν ότι πάνω από τα συμφέροντα υπάρχουν φιλίες, δείχνοντας πλήρη άγνοια για το τί συμβαίνει στον κόσμο.
Το παραπάνω άρθρο ήταν απλώς άλλο ένα δείγμα…
Υ.Γ. Είναι πραγματικά απορίας άξιον το πώς ο κ. Βαρβιτσιώτης κατάφερε να συνδέσει εντελώς άσχετα μεταξύ τους σε ένα άρθρο, όπως την ελληνική επανάσταση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την FRONTEX.

Από το Blogger.