Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για φόρους, επενδύσεις και ανάπτυξη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για φόρους, επενδύσεις και ανάπτυξη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αντί για αόριστες υποσχέσεις, θα αναπτύξει τις δεσμεύσεις του για τους επόμενους 12 μήνες

Με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» θα ανέβει -σύμφωνα με πληροφορίες- αύριο Σάββατο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο βήμα της 84ης ΔΕΘ, όπου όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, θα αναπτύξει τις δεσμεύσεις του για τους επόμενους 12 μήνες, αντί για αόριστες υποσχέσεις σε βάθος τετραετίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ζητήσει από τους πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι σε ένα χρόνο από σήμερα στην επόμενη ΔΕΘ, αν εφαρμόστηκαν, όσα θα ανακοινώσει. Ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα αναφερθεί σε τέσσερα πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη.
Συγκεριμένα:

1. Φορολογία και φορολογική πολιτική.

Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα, που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο «την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων».
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο αναμένεται να αναφερθεί:
- στη διατήρηση του αφορολόγητου
- στη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολόγησης των φυσικών προσώπων από 22% που είναι σήμερα στο 9% μέχρι 10.000 ευρώ
- στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί
- στη μείωση από τη χρήση 2019 του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24% και από τη χρήση 2020 στο 20%
- στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 5% από τη φετινή χρήση
- στην αναστολή του ΦΠΑ στην παράδοση νεόδμητων ακινήτων για 3 έτη, δηλαδή έως και το 2022
- στην αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα έως το 2022
- στην έκπτωση φόρου έως 50% για τις δαπάνες ενεργειακής λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης ακινήτων, εφόσον συνοδεύονται από τιμολόγια ή αποδείξεις.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ακόμη, τη σημασία που έχουν για τις επιχειρήσεις, οι βελτιώσεις που έγιναν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς πλέον μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους χωρίς περιορισμούς, ενώ θα επωφεληθούν όλοι οι οφειλέτες από τη μείωση του επιτοκίου της ρύθμισης στο 3%, αντί του 5% που ήταν αρχικά και της ελάχιστης μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ.

2. Επενδύσεις

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων, που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελληνικός Χρυσός) και «θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό».
Επιπλέον, αναμένεται να αναφερθεί στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, το οποίο θα στοχεύει στη μείωση της γραφειοκρατίας και να κάνει ευκολότερο το επιχειρείν.

3. Εργασιακές σχέσεις

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

4. Ψηφιακό κράτος

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει, ότι «το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης, αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας». Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Τέλος, ξεχωριστό κεφάλαιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει τέλος η παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.
Από το Blogger.