βόμβα Παρ΄ολίγον «μπλακ άουτ»στον ΕΦΚΑ – Πώς απετράπη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

βόμβα Παρ΄ολίγον «μπλακ άουτ»στον ΕΦΚΑ – Πώς απετράπη

Στο «παρά πέντε» απετράπη από τον νέο διοικητή Χρήστο Χάλαρη ένα γενικό «μπλακ άουτ» στον ΕΦΚΑ τις προηγούμενες μέρες. Η προηγούμενη διοίκηση αποχώρησε αφήνοντας κρυφές νάρκες στο ταμείο και μάλιστα δεν ενημέρωσε τον νέο διοικητή όχι μόνον για τις εκκρεμότητες αλλά και για το γεγονός ότι ήταν θέμα ημερών να λήξει η σύμβαση για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στον ΕΦΚΑ και χωρίς αυτές δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει τίποτε.
Η βόμβα θα έσκαγε αν δεν προλάβαινε να την απασφαλίσει ο ίδιος ο κ. Χάλαρης ο οποίος χάρη στην τεχνογνωσία που διαθέτει στα πληροφοριακά συστήματα το πρώτο που έκανε μόλις ανέλαβε τη διοίκηση του ΕΦΚΑ ήταν να ελέγξει αν λειτουργούν σωστά τα τηλεπικοινωνιακά και πληροφοριακά συστήματα του ταμείου. Χάρη σε αυτή του την ενέργεια, βρήκε την κρυφή βόμβα για την οποία κανείς από τους απερχόμενους δεν τον ενημέρωσε, και εκτάκτως προωθήθηκε σχετική διάταξη στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης τηλεπικοινωναικών υπηρεσιών μέχρι να δημιουργηθεί το νέο δίκτυο του ΕΦΚΑ (ΕΦΚΑ ΝΕΤ) το οποίο θα συνδεθεί με το «ψηφιακό κράτος» για λιγότερη γραφειοκρατία.
Ο κ. Χάλαρης είναι αυτός που έφτιαξε την ΗΔΙΚΑ, και μέσα σε αυτήν το σύστημα ΗΛΙΟΣ για τη μηνιαία απεικόνιση της εξέλιξης της δαπάνης των συντάξεων και των δικαιούχων, αλλά και το σύστημα ΑΤΛΑΣ μέσα από το οποίο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να βρει πόσα είναι τα ένσημά του. Το σύστημα ΑΤΛΑΣ είναι αυτό που θα τρέξει εκ νέου ο κ. Χάλαρης για να γίνει πράξη η εξαγγελία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι από τον Ιούνιο του 2020 το 34% των αιτήσεων θα παίρνουν σύνταξη εντός μίας μέρας!
eleftherostypos Από την στήλη Παράτυπος της έντυπης έκδοσης
Από το Blogger.