Μπλόκο από Κ.Μητσοτάκη στην είσοδο της Αλβανίας στην ΕΕ! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Μπλόκο από Κ.Μητσοτάκη στην είσοδο της Αλβανίας στην ΕΕ!

Πολύ δουλειά στο παρασκήνιο έκρυβε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με συγκεκριμένα επιχειρήματα και στοιχεία, που βασίζονται στην συμπεριφορά, που έχει επιδείξει ο Εντι Ράμα σε βάρος της ελληνικής μειονότητας,  αλλά και τα όσα εξελίσσονται στο Κόσοβο, έπεισε τον πρωθυπουργό να στείλει σκληρό μήνυμα στην Αλβανία.
Η Αθήνα εκτιμά ότι η Αλβανία αναπτύσσει έναν επικίνδυνο μεγαλοιδεατισμό στα Βαλκάνια και αποτελεί ίσως τον πιο απρόβλεπτο παίκτη στην περιοχή που αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι η όποια ευρωπαϊκή προοπτική της περνά από την Αθήνα.
Μάλιστα τα Τίρανα έχουν αποθρασυνθεί καθώς τους έχουν βγει με την κάλυψη βέβαια των ΗΠΑ και της Γερμανίας, τα παιχνίδια τους τόσο στα Σκόπια, όσο και στο Κόσσοβο.
Ο Ράμα έχει βάλει στο στόχαστρο τις περιουσίες των Ελλήνων που ζουν στην Αλβανία και παραβιάζοντας τη νομιμότητα και της συμβάσεις επιχειρεί να τους αναγκάσει να φύγουν από τις εστίες τους.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία ενταξιακή διαπραγμάτευση με την Αλβανία, εάν δεν αναγνωριστούν πρώτα τα δικαιώματα της της εκεί ελληνικής μειονότητας, απειλώντας τα επί της ουσίας με βέτο.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός «δεν πρόκειται η Ελλάδα να συναινέσει σε έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία εάν δεν δω έμπρακτα μέτρα που θα αίρουν διακρίσεις που γίνονται εις βάρος εθνικής ελληνικής μειονότητας στη χώρα».
Μάλιστα, τόνισε πως έθεσε το ζήτημα αυτό στις επαφές που είχε με τους ευρωπαίους ηγέτες επειδή επίκειται συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Οκτώβριο.
Να σημειωθεί ότι τόσο το τα Τίρανα βέβαια, αλλά όσο και το Βερολίνο «καίγονται» για να μπει η Αλβανία στην ΕΕ.
Πρόσφατα η Γερμανία είχε ζητήσει την ταχεία έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα Σκόπια και την Αλβανία μέσω του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον τρίτων χωρών για αύξηση της επιρροής τους στην περιοχή.

Από το Blogger.