ΝΑΤΟ: Η συμμαχία «αμύνεται» για την Ευρώπη στη μεγαλύτερη άσκηση των τελευταίων 25 χρόνων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΝΑΤΟ: Η συμμαχία «αμύνεται» για την Ευρώπη στη μεγαλύτερη άσκηση των τελευταίων 25 χρόνων

Πριν από λίγες μέρες ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης αμερικανικής στρατιωτικής άσκησης στην Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια. Σήμερα, περισσότερες πληροφορίες έρχονται να ολοκληρώσουν το «παζλ» της άσκησης.
Περίπου 37.000 στρατιώτες των ΗΠΑ στην Ευρώπη, των συμμάχων και των εθνικών εταίρων αναμένεται να συμμετάσχουν, ενώ θα ενισχυθούν και από 20.000 που θα μεταβούν κατευθείαν από την Αμερική. Τα νούμερα σοκάρουν. 57.000 στρατιώτες, μαζί με πάνω από 20.000 ήδη στρατιωτικού εξοπλισμού θα χρειαστούν για την διεξαγωγή της Defender-Europe 20.
Η, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ, πολυεθνική άσκηση κατάρτισης προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2020 και θα εκπληρώσει τους στόχους του ΝΑΤΟ για την πλήρη στρατιωτική ετοιμότητα.
«Το DEFENDER-Europe 20 αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία να αποδείξουμε την ισχύ του Αμερικανικού Στρατού και τη δυνατότητα γρήγορης επέμβασης σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα δείξουμε σε όλους πως με τον στρατό μας πλάι τους δεν είναι ποτέ σε κίνδυνο», δήλωσε ο Υποστράτηγος των ΗΠΑ Charles Flynn, ένας εκ των υπευθύνων της άσκησης.

Οι πέντε φάσεις της άσκησης

Η «Defender Europe» θα αποτελείται από πέντε φάσεις με πολλούς βασικούς στόχους σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την υποδοχή, στάση, μετακίνηση και εξόπλιση των στρατευμάτων στην κεντρική Ευρώπη.
Στη δεύτερη φάση, μια άμεση δύναμη αντίδρασης από την 82η Αεροπορική Δύναμη των ΗΠΑ θα διεξάγει κοινές, με άλλες αεροπορικές δυνάμεις, «επιδρομές» στη χώρα της Γεωργίας.
Η τρίτη φάση χαρακτηρίζεται από μία στρατιωτική «διαίρεση» των στρατευμάτων εδάφους σε ολόκληρη την ήπειρο.
Στη συνέχεια, οι στρατιώτες θα διενεργήσουν διασταύρωση ποταμών στην τέταρτη φάση, καθώς και πέρασμα των γραμμών προς σε σημεία «κλειδιά».
Για την πέμπτη και τελευταία φάση τα στρατεύματα θα δοκιμαστούν σε μία αποστολή απομάκρυνσης φορτίου από τη θαλάσσια.
4.000 χιλιόμετρα διαδρομών, ανάμεσα σε δέκα συνεργαζόμενες χώρες με το αποτέλεσμα να φαντάζει αξιοθαύμαστο. Οι σύμμαχοι και οι εταίροι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να εκπαιδεύσουν τα στρατεύματα τους μαζί με τους Αμερικανούς Στρατιώτες, αυξάνοντας τη διαλειτουργικότητα εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.
Με πληροφορίες από Defence Blog
Από το Blogger.