Αυτοί θα πάρουν αυξήσεις στις συντάξεις! Οι αλλαγές στο νέο ασφαλιστικό - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Αυτοί θα πάρουν αυξήσεις στις συντάξεις! Οι αλλαγές στο νέο ασφαλιστικό

Αύξηση 8,5% στα ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων για όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Ιανουάριο.
Με απλά λόγια μια κύρια σύνταξη που ως τώρα είναι 895 ευρώ και ο δικαιούχος έχει 35 χρόνια εργασίας, με το νέο ασφαλιστικό θα εισπράττει 985 ευρώ.
Η κλιμακωτή αύξηση του ποσοστού αναπλήρωσης που για τη 40ετία φθάνει στο 51% από 42,80% σήμερα οδηγεί σε αυξήσεις της τάξεως 10% -11% στα τελικά ποσά για συντάξιμες αποδοχές έως 1.500 ευρώ και έως 14% για υψηλότερες. Δηλαδή το σχέδιο που επιλέγεται για την 35ετία οδηγεί σε ποσοστό αναπλήρωσης 40,5% έναντι 33,81% σήμερα.
Πρόκειται ουσιαστικά για νέους συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν πολλά έτη ασφάλισης και τους είχε αδικήσει το προηγούμενο καθεστώς Στόχος των νέων παρεμβάσεων είναι να ενισχυθεί η ανταποδοτική σχέση εισφορών – παροχών και να αποκατασταθούν οι στρεβλώσεις που είχαν δημιουργηθεί.
Να σημειωθεί πως η αφετηρία μέσα από την οποία θα τεθούν σε ισχύ οι αυξήσεις θα είναι η 4η Οκτωβρίου 2019. Αυτό σημαίνει ότι τα ποσά θα χορηγηθούν και αναδρομικά.

Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι

Όσοι συνταξιοδοτηθούν από την ψήφιση του νέου νόμου και μετά, οι οποίοι θα έχουν αύξηση σύνταξης εφόσον αποχωρήσουν με 30 έτη και πάνω.
Όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί από 13.05.2016 ως και το 2019 με 30 έτη και άνω, καθώς και όσοι έχουν καταθέσει ή καταθέσουν νέα αίτηση πριν από την ψήφιση του νέου νόμου επίσης με τριακονταετία και άνω. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα έχουν επανυπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης με τους νέους συντελεστές και θα πάρουν την επιπλέον διαφορά που θα προκύψει αναδρομικά από 4 Οκτωβρίου 2019.
Όλοι οι παλιοί συνταξιούχοι που είχαν συνταξιοδοτηθεί με 30 έτη ασφάλισης και άνω και τωρα θα έχουν εκ νέου υπολογισμό της σύνταξης με τους αυξημένους συντελεστές.
Πηγή: Εφημερίδα Τα Νέα

Από το Blogger.