Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, λόγω καλύτερης εισπραξιμότητας που υπήρξε φέτος για τους φόρους ακίνητης περιουσίας, άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη συζήτηση, στη Βουλή, του κρατικού προϋπολογισμού 2020.

«Έχουμε φέτος καλύτερη εισπραξιμότητα στον φόρο ακίνητης περιουσίας. Μόνο στον ΕΝΦΙΑ είχαμε βελτίωση κατά 110 εκατομμύρια περισσότερα. Δεν χρειάζεται να επιβάλλεται νέος φόρος και του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα».

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης σε παρέμβαση του, απαντώντας στις κατηγορίες του πρώην υπουργού Επικρατείας επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Φλαμπουράρη, που έκανε λόγο για φορολογική λαίλαπα της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αθέτησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μείωση φόρων.

Όπως τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, οι συνολικοί φόροι για την ακίνητη περιουσία μειώνονται κατά 6 εκατ. ευρώ, παρά τη μείωση κατά 205 εκατ. του ΕΝΦΙΑ.

Όπως συμπλήρωσε ο υφυπουργός, φέτος υπήρξε καλύτερη εισπραξιμότητα στον φόρο ακίνητης περιουσίας και ενώ ο αρχικός στόχος για τους συνολικούς φόρους ήταν 2,805 δισ. πριν την εξαγγελία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο τελικός στόχος είναι στα 2,799 δισ. ευρώ.
Από το Blogger.