ΝΕΕΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ! ΟΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΞΕΣΠΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΝΕΕΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ! ΟΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΞΕΣΠΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

Απομονωμένη, τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα αμετανόητη συνεχίζει να εμφανίζεται η Τουρκία τόσο έναντι της Ελλάδας όσο και έναντι της Κύπρου, με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής της να επαναλαμβάνουν καθημερινά ακόμη και πολεμικές απειλές ενώ αίσθηση προκαλεί η απόφασή της να δημιουργήσει βάση για drones στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε τον τόνο των απειλητικών διαθέσεων της Άγκυρας.

Για πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών κατηγορεί την ΕΕ το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ “εκπροσωπεί τα μαξιμαλιστικά εθνικά επιχειρήματα του διδύμου Ε/κ – Ελλάδας”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “με την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της ΕΕ υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης διαφαίνεται για άλλη μια φορά ότι εξακολουθεί να εκπροσωπεί τα μαξιμαλιστικά εθνικά επιχειρήματα του διδύμου Ε/κ-Ελλάδας που είναι αντίθετα με το διεθνές δίκαιο και την αρχή της δικαιοσύνης”.

“Όπως έχουμε πει προ πολλού, η ΕΕ δεν έχει αρμοδιότητα στον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Με τον ίδιο τρόπο, η ΕΕ δεν είναι ούτε διεθνές δικαστήριο. Σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να αποφασίσει σχετικά με τη νομιμότητα ενός μνημονίου που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι “η ΕΕ η οποία σιωπηρή απέναντι στις συμφωνίες που έκανε η ‘ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου’ με τις χώρες τις περιοχής το 2003, 2007 και 2010 σαν να εκπροσωπούσε ολόκληρο το νησί, ενώ δεν είχε καμιά αρμοδιότητα, και που στρέφονταν ενάντια στα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τ/κ, καθώς και που έκλεινε τα μάτια στον σφετερισμό της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης από την Ελλάδα, αυτή τη φορά η στάση που ακολούθησε εναντίον μας αποτελεί νέο παράδειγμα της πολιτικής της των δύο μέτρων και δύο σταθμών”. “Αυτή η στάση δεν θα μας αποτρέψει από το να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και των Τ/κ στην ανατολική Μεσόγειο”.

Εκεί που ήμασταν το 1974 είμαστε και τώρα…

Εκεί που βρισκόμασταν το 1974, βρισκόμαστε και σήμερα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έκανε αυτό που έπρεπε και θα συνεχίσει να το κάνει στο πλαίσιο του θαλάσσιου δικαίου.
Σε δηλώσεις του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός είπε για τις εξελίξεις σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο ότι η Τουρκία είναι «υπέρ της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού.
Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε. Αυτό δεν αποτελεί αδυναμία.

Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο σε αυτές τις περιοχές. Και αυτό δεν αποτελεί απειλή.

Απλώς αναμένουμε από όλους να δουν τις πραγματικότητες και προσκαλούμε όλους τους γείτονες μας να το κάνουν αυτό”, ανέφερε.
Για τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι “εμείς ως κυρίαρχες χώρες, κάναμε αυτό που έπρεπε στο πλαίσιο του θαλάσσιου δικαίου, των συμφερόντων του έθνους μας και του δικαίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – philenews
Από το Blogger.