Αναβλήθηκε η ταφή Σουλεϊμανί: Ποδοπατήθηκαν διαδηλωτές - 40 οι νεκροί - Δείτε βίντεο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Αναβλήθηκε η ταφή Σουλεϊμανί: Ποδοπατήθηκαν διαδηλωτές - 40 οι νεκροί - Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον 213 οι τραυματίες όπως μεταδίδει η ιρανική κρατική τηλεόραση - Δείτε βίντεο

Τραγωδία σημειώθηκε πριν την ταφή στην Κερμάν του Κασέμ Σουλεϊμανί του Ιρανού υποστρατήγου που δολοφονήθηκε από αμερικανική επιδρομή στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, υπήρξε επεισόδιο με αρκετούς από τους διαδηλωτές να ποδοπατούνται με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 40 νεκρούς αν και αρχικά μεταδόθηκε πληροφορία για 35 νεκρούς και στη συνέχεια για 32 νεκρούς ενώ ο αριθμός των τραυματιών βάσει του τελευταίο απολογισμού αυξήθηκε στους 213 από 190 νωρίτερα και 48 αρχικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία.

Σύμφωνα με το Press TV, μετά την τραγωδία αποφασίστηκε να αναβληθεί η τελετή της ταφής λόγω της παρουσίας του μεγάλου πλήθους. Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Isna, επικαλούμενο τον επικεφαλής της επιτροπής που ρυθμίζει το τελετουργικό, Μεχντί Σανταφί.

Νωρίτερα η ιρανική κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει πλάνα με χιλιάδες ανθρώπους, αρκετοί εκ των οποίων μαυροντυμένοι, να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης Κερμάν για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα.

Δείτε βίντεο από Twitter και Instagram - προσοχή σκληρές εικόνες




ویدیوی منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی برخی از شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع سردار #قاسم_سلیمانی در #کرمان را نشان می‌دهند که به دلیل ازدحام جمعیت روی زمین افتاده‌اند و مقام‌های اورژانس در تلاش برای احیاء آنها هستند. رییس سازمان اورژانس ایران جان باختن برخی از شرکت‌کنندگان را تایید کرده است.#کرمان #قاسم_سلیمانی #خبر #ایران #kerman #Kerman #کرمان #سردار #قاسم_سلیمانی #قاسم_سلیمانی #سپاه_قدس #سپاه_پاسداران #ایالات_متحده #بغداد #عراق #کرمان #ازدحام_جمعیت_کرمان #تسلیت #تهران #اهواز #مشهد #ایران
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη استان کرمان | Kerman Province (@ostankerman) στις




#فوری تعدادی از تشییع کنندگان بر اثر ازدحام جمعیت در کرمان جان باختند رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: 🔹متاسفانه بر اثر ازدحام و تراکم انبوه جمعیت تشییع کننده در کرمان تعدادی از هموطنان جان خود را از دست دادند و تعدادی از مصدومان نیز به مراکز درمانی منتقل شده اند. 🔹پیرحسین کولیوند: در حال بررسی ابعاد این حادثه هستیم و به محض مشخص شدن شرایط جسمی مصدومان ، اطلاعات تکمیلی از طریق رسانه ملی اطلاع رسانی خواهد شد. 🔹وی خاطرنشان کرد: خبرهای این حادثه را فقط از مراجع رسمی پیگیری کنند. 🔹مراسم تشییع سردار سپهبد سلیمانی صبح امروز با حضور جمعیت انبوه مردم استان کرمان و استان های همجوار در شهر کرمان برگزار شد. /صداوسیما #حوادث #قاسم_سلیمانی
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη دووووستت دارم نفسم😘😘😘😘😘 (@roze_sefeedam) στις

Εικόνα από Κερμάν

Η προσέλευση των διαδηλωτών στην Κερμάν ήταν παρόμοια με αυτή των προηγούμενων ημερών στην Βαγδάτη, στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν τελετές αποχαιρετισμού για τον Σουλεϊμανί.

«Ο μάρτυρας Κασέμ Σουλεϊμανί τώρα που είναι νεκρός είναι πιο ισχυρός. Ο εχθρός τον σκότωσε άδικα» είπε στην τελετή στην Κερμάν ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Χουσείν Σαλαμί.

Ο Ιρανός στρατηγός απείλησε να «βάλει φωτιά» σε όλα τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «θάνατος στο Ισραήλ».

Στην κεντρική πλατεία της Κερμάν έχουν τοποθετηθεί δύο φέρετρα σκεπασμένα με σημαίες του Ιράν με τον Guardian να μεταδίδει ότι στο δεύτερο πιθανότατα βρίσκεται η σορός του στενότερου συνεργάτη του Σουλεϊμανί, Χουσεϊν Πουρτζαφάρι.

Δείτε φωτογραφίες από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για την ταφή στην πόλη Κερμάν



kerman3
kerma2
kerman1


Ανάλογες σκηνές και 31 χρόνια πριν στην κηδεία του Αγιατολάχ Χομεϊνί

Σκηνές από το μακρινό 1989 και την κηδεία του Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί ξύπνησαν την Τρίτη με το ποδοπάτημα στην κηδεία του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η κηδεία του Χομεϊνί, τον Ιούνιο του 1989, είχε σημαδευτεί από το θάνατο 8 ανθρώπων, τον τραυματισμό περίπου 500 αλλά και από σκηνές με τη σορό του Ιρανού θρησκευτικού ηγέτη να πέφτει στο έδαφος από τους παθιασμένους διαδηλωτές.

Ρεπορτάζ των Los Angeles Times από εκείνη την ημέρα περιγράφει πώς οι διαδηλωτές άρπαξαν τη λευκή σινδόνη με την οποία θάβονται οι Μουσουλμάνοι και την έκαναν κομμάτια με την μετάδοση τότε να μεταδίδεται απότομα και για αρκετά λεπτά.
Από το Blogger.