Πετρέλαιο θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία για την προμήθειά του - Ποιοι θα επιστρέψουν το επίδομα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Πετρέλαιο θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία για την προμήθειά του - Ποιοι θα επιστρέψουν το επίδομα

Εκπνέει την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου η προθεσμία για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από όσους έχουν ήδη λάβει το επίδομα θέρμανσης αλλά δεν έχουν προχωρήσει στην αγορά του. Μετά την παράταση της σχετικής ημερομηνίας που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα νοικοκυριά προκειμένου να σπεύσουν να αγοράσουν ειδάλλως θα κληθούν να επιστρέψουν το επίδομα που έλαβαν.
Επίσης, αν δεν συμφωνούν οι αγορές με την ελάχιστη απαιτούμενη αξία, τα νοικοκυριά θα κληθούν και σε αυτή την περίπτωση να επιστρέψουν το επίδομα θέρμανσης. Η ΑΑΔΕ θα κάνει διασταυρώσεις μετά τις 15 Φεβρουαρίου και αν δεν βρεθούν υποβληθείσες αγορές πετρελαίου θέρμανσης (που να πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα μεταξύ 15/10/2019 – 31/1/2020) υπολογισθείσας αξίας ίσης ή μεγαλύτερης από το διπλάσιο του ποσού επιδόματος που έλαβαν τα νοικοκυριά τότε θα ζητηθεί η επιστροφή μέρος του επιδόματος.
Σε περίπτωση που η υπολογισθείσα αξία αγορών πετρελαίου θέρμανσης υπολείπεται από το διπλάσιο του ποσού επιδόματος, τότε θα ζητηθεί η επιστροφή της διαφοράς μεταξύ του αρχικού ποσού που καταβλήθηκε και του ήμισυ (1/2) της υπολογισθείσας αξίας των αγορών που βρέθηκαν καταχωρημένες. Αν δεν έχει υποβληθεί καμία αγορά, τότε τα νοικοκυριά θα επιστρέψουν όλο το ποσό του επιδόματος που τους καταβλήθηκε.
Από το Blogger.