Ο Ερντογάν έβαλε «μπουρλότο» και στην Αλγερία μιλώντας για «γενοκτονία» από τους Γάλλους - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ο Ερντογάν έβαλε «μπουρλότο» και στην Αλγερία μιλώντας για «γενοκτονία» από τους Γάλλους

Δεν υπάρχει μέρα που να μην προκαλέσουν αντιδράσεις σε κάποια χώρα οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Και δεν είναι μόνο οι χώρες που γειτνιάζουν με την Τουρκία αλλά και αυτές που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Ετσι, μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η πολιτική του Ερντογάν στη Λιβύη με την ενεργή ανάμειξη του και την υποστήριξη του Σάρατζ στην Τρίπολη, σειρά είχε η Αλγερία.

Το Σάββατο ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε προσβλητικές δηλώσεις για τους Αλγερινούς αλλά και για τους Γάλλους σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει νέα δεδομένα όχι μόνο στις σχέσεις του με τις δύο χώρες αλλά και να θέσει επίσημα ζήτημα «γενοκτονίας» των Αλγερινών από τους Γάλλους.

«Οι Γάλλοι σκότωσαν 5εκ. Αλγερινούς»

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στον τουρκικό Τύπο το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου πως ο αλγερινός ομόλογός του σε πρόσφατη συνάντηση τους, το είχε εμπιστευτεί πως ότι η Γαλλία σκότωσε πέντε εκατομμύρια Αλγερινούς μεταξύ 1830 και 1962 και αυτό σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο «συνιστά γενοκτονία».
Σύμφωνα με το l-info.com αλλά και τον Τύπο της Αλγερίας, αμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης της χώρας στα λόγια του Τούρκου προέδρου που αναφέρθηκε από τον Τύπο της χώρας του για τις σφαγές που διαπράχθηκαν από την αποικιακή Γαλλία αλλά και επειδή επικαλέστηκε ως... πηγή τον πρόεδρο της Αλγερίας.

Η Αλγερία εκπλήσσεται με τον κύριο Ερντογάν»

«Η Αλγερία εκπλήσσεται από τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία αποδίδει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρατηρήσεις από το πλαίσιο σχετικά με ένα θέμα που σχετίζεται με την ιστορία της Αλγερίας», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλγερίας σε ανακοίνωση του και συνεχίζει: «Σύνθετα ζητήματα που συνδέονται με την εθνική μνήμη είναι ιερά για τον αλγερινό λαό. Τα περίπλοκα ερωτήματα που συνδέονται με την εθνική μνήμη, που είναι ιερή για τον αλγερινό λαό, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα ερωτήματα. Τέτοιες παρατηρήσεις δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες που καταβάλλει η Αλγερία και η Γαλλία για την τακτοποίησή τους».

Σαφώς ενοχλημένος ο Ερντογάν

Η Γαλλία ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αλλά υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γαλλικής διπλωματίας που κράτησε την ανωνυμία του είπε πως οι δηλώσεις του Ερντογάν είναι μία σαφής ένδειξη ενόχλησης του για την στάση της Γαλλίας στη Μεσόγειο και επειδή ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων. Τόνισε δε πως ο Ερντογάν είναι ενοχλημένος με την Αλγερία επειδή δεν παρέχει τις αναμενόμενες παροχές που θα ήθελε ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη

Από το Blogger.