Η ισραηλινή εταιρεία IAI παρουσίασε συλλογή ακριβείας ρουκετών στον Ελληνικό Στρατό - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Η ισραηλινή εταιρεία IAI παρουσίασε συλλογή ακριβείας ρουκετών στον Ελληνικό Στρατό

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου έγινε επίσκεψη εκπροσώπων της ισραηλινής εταιρείας Israel Aerospace Industries (IAI) στο ΓΕΣ/ΔΠΒ, με σκοπό την παρουσίαση της συλλογής ακριβείας STRIKES για ρουκέτες των 122mm.

Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές της IAI, η STRIKES προσαρμόζεται σε συμβατικές ρουκέτες των 122mm, που στην ελληνική περίπτωση αξιοποιούνται από Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων (ΠΕΠ) RM-70, μετατρέποντάς τες σε κατευθυνόμενες. Η συλλογή διατηρεί την αρχική εμβέλεια της ρουκέτας και εμφανίζει ακρίβεια καλύτερη των 10m. Επιπλέον, χάρη στην υψηλή ακρίβεια, η συλλογή επιφέρει οικονομία στη χρήση πυρομαχικών και περιορίζει την πιθανότητα πρόκλησης παράπλευρων απωλειών. Η καθοδήγηση της STRIKES βασίζεται στο σύστημα GPS.
Μετά την υπογραφή της συνθήκης CFE η Ελλάδα παρέλαβε 158 μεταχειρισμένα ρουκετοβόλα RM-70 από τα γερμανικά πλεονάσματα, από τα οποία εντάχθηκαν σε υπηρεσία 116. Τα υπόλοιπα αποτέλεσαν πηγή για ανταλλακτικά. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ενδιαφέρον για την αναβάθμιση των ικανοτήτων τους. Έτσι, η πιθανή δημιουργία αποθέματος κατευθυνόμενων πυρομαχικών, από οποιαδήποτε πηγή κριθεί σωστό, θα απογείωνε τις επιδόσεις τους.
Από το Blogger.