Στη Συρία αναπτύχθηκε το προηγμένο άρμα μάχης Τ-14 ARMATA, λέει η ρωσική κυβέρνηση - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Στη Συρία αναπτύχθηκε το προηγμένο άρμα μάχης Τ-14 ARMATA, λέει η ρωσική κυβέρνηση

Όπως ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1 ο υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου, Denis Manturov, το πρωτοποριακό άρμα μάχης Τ-14 ARMATA αναπτύχθηκε με τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία όπου πραγματοποίησε δοκιμές πεδίου σε πραγματικές συνθήκες.
“(…) Πολύ σωστά, (τα άρματα Τ-14) χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία. Δοκιμάστηκαν σε συνθήκες πεδίου στη Συρία και λάβαμε υπόψιν μας όλες τις ατέλειες”, δήλωσε ο Mandurov στον δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
Ας σημειωθεί πως το άρμα μάχης Τ-14 της οικογένειας οχημάτων ARMATA, η οποία παρατάσσει οχήματα μάχης που μοιράζονται κοινά υποσυστήματα και χαρακτηριστικά για να αυξήσουν τον βαθμό ομοιογένειας σε έναν στρατιωτικό σχηματισμό μειώνοντας έτσι το κόστος ανάπτυξης, υποστήριξης και ανταλλακτικών και τον φόρτο που απαιτείται να μεταφερθεί για μια μονάδα από τις δυνάμεις υποστήριξης, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά δημόσια το 2015 στην Παρέλαση της Μόσχας και αναμένονταν να εξοπλίσουν τις πρώτες μονάδες μέσα στο τρέχον έτος.
Ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις δοκιμές που έλαβαν χώρα, πόσα άρματα συμμετείχαν, αν έλαβαν μέρος σε κανονικές επιχειρήσεις και τί περιλάμβαν ακριβώς οι δοκιμές ή έστω πώς απέδωσαν τα οχήματα. Επίσης, η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε (ούτε διαψεύστηκε) από το υπουργείο Αμύνης. Είναι γνωστό, φυσικά, πως η Συρία έχει υπάρξει πεδίο δοκιμών διαφόρων νέων ρωσικών όπλων, όπως οι πύραυλοι cruise Kalibr και Kh-101, την τελευταία έκδοση του μαχητικού Sukhoi Su-35S Flanker-E, το βαρύ όχημα παροχής πυρών υποστηρίξεως BMPT Terminator και τα Μη-Επανδρωμένα Οχήματα Ξηράς Uran-9 για να αναφέρουμε μερικά από αυτά.
H ανάπτυξη ενός ή περισσοτέρων Τ-14 ARMATA σε ένα πραγματικό πεδίο επιχειρήσεων θα παρείχε σίγουρα χρήσιμα συμπεράσματα, ειδικά για την περαιτέρω ανάπτυξη ενός τόσο πολύπλοκου και φιλόδοξου προγράμματος. Τα ARMATA παρουσιάστηκαν στο παρελθόν ως η μελλοντική οικογένεια οχημάτων που θα αντικαθιστούσαν τα οχήματα της παλιάς “σοβιετικής” σχολής Τ-80/90, ΒΜΡ-2/3, BTR-80/84/90 και MT-LB αλλά το υψηλό κόστος ανάπτυξης και η πολυπλοκότητα της τεχνολογίας ορισμένων συστημάτων αναχαίτισε την αισιόδοξη πορεία των προγραμμάτων.
www.ptisidiastima.gr
Από το Blogger.