Η Άγκυρα συνεχίζει το ίδιο «τροπάριο»: Ο Χ.Ακάρ ζητάει την αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Η Άγκυρα συνεχίζει το ίδιο «τροπάριο»: Ο Χ.Ακάρ ζητάει την αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών

Ο κορωνοϊός δεν παίζει κανέναν ρόλο στους σχεδιασμούς της Άγκυρας η οποία συνεχίζει να απαιτεί την αρπαγή ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων καθώς ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ζήτησε από την Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει 16 νησιά του Αιγαίου, καθώς όπως υποστήριξε «καταπατούνται τα τουρκικά δικαιώματα»
Ο κορωνοϊός δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στις τουρκικές απαιτήσεις για δύο πολύ απλούς λόγους:
Πρώτον είναι μια χώρα 85 εκατομμυρίων οπότε είτε έχει 10 χιλιάδες είτε 20 χιλιάδες νεκρούς και μάλιστα ηλικωμένους δεν αλλάζει τίποτα για το τουρκικό κράτος.
Δεύτερον είτε έχει οικονομικα προβλήματα είτε όχι η Άγκυρα συνεχίζει να εξοπλίζει τις δυνάμεις της και να έχει τις ίδιες επιδιώξεις.
Στην Αθήνα πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να μην αυτοκοροϊδεύονται. Η Τουρκία έχει μπει στο παρελθόν καμια εικοσαριά φορές στο ΔΝΤ δεν την εμπόδισε όμως να προωθεί τα σχέδια της και να χαλάει δισεκατομμύρια δολάρια για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Η τουρκική πολιτική ηγεσία κινούμενη βάσει σχεδίου, στοχοποιεί ευθέως όλα τα ελληνικά νησιά “πρώτης γραμμής” στο Αιγαίο , σε μια προσπάθεια να “γεμίσει το καλάθι”των διεκδικήσεων της με την Ελλάδα, και να αποκομίσει ότι καλύτερο μπορέσει στην συνέχεια.
Οι προκλητικές αναφορές πραγματοποιούνται βάση σχεδίου, καθώς το επόμενο βήμα ίσως δεν θα είναι μόνο στα λόγια.     
Την αποστρατικοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου ζήτησε από την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας την Αθήνα για καταστρατήγηση των διεθνών συνθηκών.
«Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο και σε καμία καταπάτηση των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ στην εφημερίδα «Σοζτζού». Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν απειλεί την Ελλάδα, «αλλά και δεν θα δείξουμε αδυναμία στο θέμα της άμυνάς μας. Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συνθήκες». 
Οι Τούρκοι πρέπει να ξέρουν το εξής όμως. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό στρατό στα νησιά, διότι πάρα πολύ απλά απέναντι στις μικρασιατικές ακτές, βρίσκεται η 4η στρατιάς του Αιγαίου.
Από το Blogger.