Πρωτόγνωρες εικόνες Πάσχα 2020:Οι Αθηναίοι έμειναν σπίτι έρημη πόλη

Το Πάσχα φέτος ήταν διαφορετικό αφού ο κορωνοϊός παραμέρισε τα πατροπαράδοτα έθιμα ενώ ακόμα και η Ανάσταση έγινε μακριά από τις εκκλησίες.
Παρά την καραντίνα αρκετοί πολίτες φρόντισαν να γιορτάσουν – στο μέτρο του δυνατού και μέσα στα αυστηρά πλαίσια – τη σημερινή ημέρα. Πολύ βρήκαν… φόρμουλα να ψήσουν δίνοντας μια μικρή αίσθηση κανονικότητας στην πραγματικότητα της καραντίνας.
Όπως φαίνεται πάντως και από τις φωτογραφίες σήμερα Κυριακή του Πάσχα καταγράφηκαν στην Αθήνα πρωτόγνωρες εικόνες με τους δρόμους και κεντρικά σημεία της πόλης να είναι έρημα. με τις εικόνες στο δρόμο να παραπέμπουν σε… Δεκαπενταύγουστο όταν οι εκδρομείς εγκαταλείπουν άρον άρον την αφιλόξενη το καλοκαίρι ελληνική πρωτεύουσα.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το πρωί όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ του από το Κέντρο Διαχείρισης Οδικής Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής ο ΣΚΑΪ, κεντρικοί οδικοί άξονες της Αθήνας όπως ο Κηφισός, η Συγγρού και η Κηφισίας ήταν άδειοι. «Βλέπουμε μια άδεια Αθήνα. Μόνο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κινούνται», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και χαιρέτησε την πειθαρχία των Αθηναίων.
       

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια