Παράταση των μέτρων τουλάχιστον έως τις 4 Μαΐου! Ποια θα είναι τα «βήματα» και τι είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος (video) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Παράταση των μέτρων τουλάχιστον έως τις 4 Μαΐου! Ποια θα είναι τα «βήματα» και τι είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος (video)

Μπορεί η μέχρι τώρα ενημέρωση να κάνει λόγο για μέτρα έως και την 27η Απριλίου, όμως όπως πρώτο είχε γράψει το newsbreak.gr (στις 7 Απριλίου) τα μέτρα θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως και τα μεσάνυχτα της 3ης Μαΐου!
Και αυτό διότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες:
  1. Τις γιορτές του Πάσχα ακολουθεί το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που είναι επίφοβο για συγκεντρώσεις αλλά και μικρές αποδράσεις
  2. Το κυβερνητικό επιτελείο δεν έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων και
  3. Το επιστημονικό επιτελείο θα έχει μία σχεδόν ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την πορεία της πανδημίας προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Παρόλα αυτά οι συζητήσεις και οι σχεδιασμοί είναι σε πλήρη εξέλιξη και αυτοί περιλαμβάνουν:
  1. Το πρώτο μέτρο που θα καταργηθεί είναι αυτό του sms. Από εκείνη τη μέρα ουσιαστικά καταργείται το μεγάλο περιοριστικό κομμάτι του περιβόητου sms. Κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να πηγαίνουν όπου θέλουν. Βέβαια αυτό θα γίνει σε συνδυασμό με σταδιακό άνοιγμα μικρών καταστημάτων όπου ο έλεγχος του μη συγχρωτισμού είναι εύκολος.
    Σε αυτά τα καταστήματα περιλαμβάνονται και τα κομμωτήρια για τα οποία έχει γίνει πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα.
    Εδώ θα υπάρξει σαφής οδηγία και πρόστιμα ακόμα και «λουκέτο» σε περίπτωση που τα καταστήματα αυτά δεν τηρήσουν τους κανόνες ασφαλείας.
  2. Τα σχολεία είναι ένα μεγάλο «αγκάθι» και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις παρόλα αυτά πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά, ενώ πολύ συζήτηση γίνεται και για την Γ’ Λυκείου λόγω των πανελλαδικών.
    Από την ημέρα που θα ξεκινήσουν τα σχολεία (περίπου στις 10 Μαίου) οι μαθητές θα μπούν σε ένα υγειονομικό «μικροσκόπιο» ώστε να παρακολουθηθεί η επιδημιολογική καμπύλη.
  3. Καφετέριες, εστιατόρια και γενικότερα χώροι αναψυχής θα ανοίξουν το νωρίτερο στις 10-11 Μαΐου και με ιδιαίτερα αυστηρούς όρους και ωράριο. Προτεραιότητα θα έχουν τα καταστήματα με υπαίθριους χώρους, ενώ και εκείνα που έχουν εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να αλλάξουν την κατανομή των τραπεζοκαθισμάτων ώστε να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας. Και εδώ βέβαια θα ισχύσουν τα πρόστιμα και το «λουκέτο» σε περίπτωση μη συμμόρφωσης από τους ιδιοκτήτες
  4. Σε «βόμβα» θα μπορούσε να εξελιχθεί το άνοιγμα των ξενοδοχείων, για το λόγο αυτό τα βήματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Ετσι θα ανοίξουν σταδιακά από τις 15 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου αλλά μετά από:
  • Συμφωνία με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για το πως και από πού θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις και οι  κρουαζιέρες.
  • Εξοπλισμός ξενοδοχείων αλλά και πυλών εισόδου στην χώρα με το απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό.
  • Και φυσικά μετά από συνεργασία με τον ΠΟΥ να αποφασιστεί από ποιες χώρες είναι ασφαλής η υποδοχή τουριστών.

Έμμεση επιβεβαίωση από τον Υπ. Εσωτερικών

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ «προανήγγειλε» την παράταση λέγοντας ότι στα τέλη Απριλίου θα γίνει η αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας, προκειμένου εάν όλα πάνε καλά να ξεκινήσει σταδιακά η άρση των περιορισμών.
Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τις εισηγήσεις του κ. Τσιόδρα και των ειδικών, αλλά, όπως σημείωσε, «τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο Πρωθυπουργός, διότι καλή η ειδική γνώση και η τεχνοκρατική γνώση, αλλά πάντοτε οι αποφάσεις είναι πολιτικές και σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις ανήκουν στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας».
«Σε πλήρη κανονικότητα θα επιστρέψουν όλα τα κράτη ανάμεσά τους και η Ελλάδα μόνο όταν υπάρξει το εμβόλιο», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και με τον κ. Χαρδαλιά, η γενική εικόνα από την εφαρμογή των μέτρων «είναι πολύ καλή», ενώ κάλεσε τους «κάποιους λίγους» που θέλουν να παραβούν αυτές τις ημέρες τους κανόνες να το ξανασκεφτούν.
Από το Blogger.