Κιμ Γιο-τζονγκ: Ποια είναι η αδερφή και το ανερχόμενο alter ego του ηγέτη της Βόρειας Κορέας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Κιμ Γιο-τζονγκ: Ποια είναι η αδερφή και το ανερχόμενο alter ego του ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Συγκεχυμένες και αντιφατικές είναι οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας ΚορέαςΚιμ Γιονγκ Ουν, με αποτέλεσμα την έντονη φημολογία αναφορικά με το πού βρίσκεται o ίδιος, αλλά και το μέλλον του μοναδικού κληροδοτούμενου κομμουνιστικού κράτους στον κόσμο.
Οι φήμες ξεκίνησαν μετά την απουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν στην πιο σημαντική αργία της Βόρειας Κορέας, καθώς στις 15 Απριλίου, ημέρα της επετείου γέννησης του πατέρα του και ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, δεν έγινε καμία αναφορά για τις κινήσεις του ηγέτης της χώρας. Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε ο Κιμ στα κρατικά μέσα ήταν στις 11 Απριλίου. 
Στη συνέχεια, η Daily NK, μια ηλεκτρονική εκδοτική με έδρα τη Νότια Κορέα που επικεντρώνεται στον βορρά, ανέφερε ότι ο Κιμ είχε υποβληθεί σε μια εγχείριση καρδιάς την 12η Απριλίου και ήταν υπό θεραπευτική αγωγή σε μια βίλα στο Hyangsan County.
Το CNNi δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τη σχετική αναφορά, ωστόσο ένας Aμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ότι ο Κιμ βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο μετά από προηγούμενη χειρουργική επέμβαση. Μια δεύτερη πηγή με πρόσβαση σε πληροφορίες για το ζήτημα, ανέφερε στο CNNi ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εκθέσεις για την υγεία του Κιμ.
Με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να στρέφονται όλο και περισσότερο στο τι πραγματικά συμβαίνει, η Κιμ Γιο-τζονγκ χαρακτηρίζεται πλέον από πολλούς ως η πιο σημαντική προσωπικότητα στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας, μετά τον αδελφό της. 
Από τότε που εκπροσώπησε τον Κιμ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας, δεν απέκτησε μόνο περίοπτη θέση στο κυβερνών κόμμα. Φημολογείται ότι είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από την πολύ προσεκτικά δομημένη δημόσια εικόνα του Κιμ Γιονγκ Ουν, τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό της Βόρειας Κορέας.
Σε αντάλλαγμα, απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του αδελφού της, ενός ηγέτη ο οποίος κατηγορείται πως διέταξε την εκτέλεση του θείου του για φερόμενη προδοσία. Ο Τζανγκ Σονγκ Τεκ, ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτελέσθηκε για προδοσία το 2013. Ο ετεροθαλής αδελφός του, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ το 2017, δηλητηριασμένος με νευροτοξικό παράγοντα, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Καθώς ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με την πανδημία του νέου κορωνοϊού, η Πιονγιάνγκ συνεχίζει να δηλώνει ότι δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα της νόσου Covid-19 και η ανοδική πορεία της Κιμ Γιο-τζονγκ συνεχίζεται.
Η ισχυρότερη γυναίκα ενός καθεστώτος όπου η εξουσία αποτελεί οικογενειακή υπόθεση για περισσότερα από 70 χρόνια, έκανε τον περασμένο μήνα την πρώτη της δήλωση, χαρακτηρίζοντας τη Νότια Κορέα «φοβισμένο σκυλί που γαβγίζει», ενώ συνοδεύει σταθερά τον αδελφό της σε όλες τις σημαντικές συνόδους κορυφής.
Η δημοσίευση πολιτικών δηλώσεων από την Κιμ Γιο-τζονγκ υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο της στο καθεστώς, σύμφωνα με τον Γιούνγκσικ Μπονγκ, ερευνητή στο Ινστιτούτο Βόρειας Κορέας του Πανεπιστημίου Yonsei στη Σεούλ.
«Δηλώνει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν τής επέτρεψε να γράψει και να ανακοινώσει μια οργισμένη δήλωση για τη Νότια Κορέα με τόσο προσωπικό τόνο. Είναι σαφώς έτοιμος να επιτρέψει στην αδερφή του να γίνει το alter ego του», τονίζει ο Γιούνγκσικ Μπονγκ.
Η Κιμ Γιο-τζονγκ, η οποία θεωρείται ότι είναι τέσσερα χρόνια νεότερη από τον αδερφό της, σπάνια εμφανιζόταν δημοσίως έως το 2010, όταν φωτογραφήθηκε σε μία εκδήλωση. Τον επόμενο χρόνο, εμφανιζόταν πλεόν τακτικά στο περιβάλλον του πατέρα της Κιμ Γιονγκ Ιλ και φωτογραφήθηκε να πενθεί τον θάνατό του στα τέλη του 2011.
Σύμφωνα με αξιωματούχος της Νότιας Κορέας, το 2014 είχε αναλάβει προσωρινά τα ηνία της χώρας όταν ο αδελφός της αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας λόγω του διαβήτη του.
Από το Blogger.