Οι ΗΠΑ σε μία κίνηση που θα συζητηθεί! Δείτε από που απέσυραν τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα τους - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Οι ΗΠΑ σε μία κίνηση που θα συζητηθεί! Δείτε από που απέσυραν τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα τους

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ μετά από 16 χρόνια, απέσυρε τα βομβαρδιστικά της από μία περιοχή «κλειδί», ακολουθώντας νέα στρατηγική ανάπτυξης δυνάμεων.
Την Πέμπτη, τα τελευταία πέντε βομβαρδιστικά Β-52 Stratofortress επέστρεψαν στις ΗΠΑ, χωρίς να υπάρξει αντικατάσταση από άλλα αεροσκάφη….
Μετά από 16 χρόνια παρουσίας, η αμερικανική πολεμική αεροπορία απέσυρε τα βομβαρδιστικά της αεροσκάφη από τη νήσο του Γκουάμ στον Ειρηνικό ωκεανό, με το αμερικανικό Πεντάγωνο να μην έχει δώσει μέχρι τώρα κάποια εξήγηση.
Από το 2004, το αμερικανικό Πεντάγωνο εκτελούσε την αποστολή της Συνεχούς Παρουσίας Βομβαρδιστικών (Continuous Bomber Presence), μέσω της οποίας διατηρούσε στη θάλασσα των Φιλιππίνων μια πτέρυγα στρατηγικών βομβαρδιστικών. Ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, δεν υπάρχουν πλέον αμερικανικά βομβαρδιστικά στη νήσο Γκουάμ.
Η διαδικτυακή εφαρμογή για τον εντοπισμό αεροσκαφών AircraftSpots, ανέφερε την αναχώρηση των πέντε βομβαρδιστικών Β-52 από την αεροπορική βάση Άντερσεν την Πέμπτη, αλλά σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Drive, δεν αφίχθησαν άλλα αεροσκάφη για να τα αντικαταστήσουν.


Εκτός από Β-52, η αμερικανική πολεμική αεροπορία διατηρούσε στην περιοχή βομβαρδιστικά Β-1Β Lancer καθώς και βομβαρδιστικά Β-2 Spirit. Τα Β-2 έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων, όπως και τα Β-52.
Η Κέτι Ατανάσοφ, εκπρόσωπος της αμερικανικής Στρατηγικής Διοιήκησης, δήλωσε στην ιστοσελίδα πως τα αμερικανικά βομβαρδιστικά θα συνεχίσουν «να επιχειρούν στην περιοχή του Ινδικού και Ειρηνικού ωκεανού από μια ευρύτερη γκάμα τοποθεσιών… σε χρονική στιγμή και με τον ρυθμό που επιθυμούμε».
Η αποστολή της Συνεχούς Παρουσίας Βομβαρδιστικών, είχε ξεκινήσει το 2004 όταν οι ΗΠΑ ήδη είχαν εξαπολύσει τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας έχοντας εισβάλει στο Ιράκ, με τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους να έχει χαρακτηρίσει τη χώρα ως μέρος του «Άξονα του Κακού» μαζί με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ασκούσαν πιέσεις προς τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει την ανάπτυξη του πυρηνικού της προγράμματος, αν και δύο χρόνια αργότερα η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή πυρηνικού όπλου.
Κατά το 2018 το αμερικανικό Πεντάγωνο άρχισε να ακολουθεί μια νέα στρατηγική, αφήνοντας σταδιακά τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας και ακολουθώντας έναν διακρατικό ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα, ενώ λίγους μήνες αργότερα, οι ΗΠΑ άρχισαν ακόμα και ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα, μετά από δεκαετίες.
Σύμφωνα με την Ατανάσοφ, η μεταφορά των βομβαρδιστικών από το Γκουάμ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής, καθώς και της Δυναμικής Άσκησης Δυνάμεων, όπως το ονομάζει η Διοίκηση της πολεμικής Αεροπορίας, κατά την οποία γίνονται ξαφνικές και απροειδοποίητες αλλαγές στην αποστολή δυνάμεων, ώστε να παραμένουν σε εγρήγορση οι αντίπαλοι.
Πηγή: AirforceMag
Από το Blogger.