Ισλαμιστές μαχητές που παραδόθηκαν στον Συριακό Στρατό δήλωσαν πως εκπαιδεύοντο σε Αμερικανική στρατιωτική βάση, δήλωσε ο Ρωσικός Στρατός - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ισλαμιστές μαχητές που παραδόθηκαν στον Συριακό Στρατό δήλωσαν πως εκπαιδεύοντο σε Αμερικανική στρατιωτική βάση, δήλωσε ο Ρωσικός Στρατός

Οι ισλαμιστές μαχητές που παραδόθηκαν στο Συριακό Στρατό, δήλωσαν πως Αμερικανοί εκπαιδευτές τους προετοίμαζαν για τρομοκρατικές ενέργειες και sabotage σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από την Διοίκηση Ρωσικού Στρατού στην Συρία.
Μία ομάδα 27 ατόμων τα οποία είχαν παραδοθεί στον Συριακό Στρατό, δήλωσαν πως εκπαιδεύτηκαν στην Αμερικανική βάση Rear Adm. O Oleg Zhuravlev, ο επικεφαλής του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας που εδράζει στην Συρία ενημέρωσε τους αρμόδιους για το τρέχον ζήτημα την Τετάρτη.
Πρόσθεσε πως η Αμερική τους εφοδίαζε με όπλα και οχήματα.
”Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να παραδοθούν 27 μαχητές, 3 να διαφύγουν και οι υπόλοιποι να βρεθούν υπό την προστασία του Συριακού Στρατού στην περιοχή της Παλμίδας. Παρέδωσαν στις συριακές δυνάμεις δεκάδες μικρά όπλα, χειροβομβίδες, βαριά πυροβόλα και αρκετά πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων και των δυτικών”, δήλωσε ο Zhuravlev.
Την νύχτα από τις 13 έως 14 Απριλίου, μία ομάδα μαχητών, οι οποίοι εκπαιδεύοντο στην βάση των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή Rukban, επιχείρησε να διαφύγει από την περιοχή At-Tanf. Οι μαχητές σκόπευαν να παραδοθούν στην Συριακή Κυβέρνηση και να συνεχίσουν να ζούν ως πολίτες,  δήλωσε ο Zhuravlev. Στα σύνορα της ζώνης ασφαλείας των 55 χλμ. δέχθηκαν επίθεση από μέλη ριζοσπαστικής ισλαμικής ομάδας υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ, εν ονόματι Jaysh Maghawir al-Thawra (“Επαναστατικός Στρατός Κομάντο”).
”Σύμφωνα με καταθέσεις των μελών των παράνομων ενόπλων ομάδων που παραδόθηκαν, οι Αμερικανοί τους παρείχαν οχήματα και όπλα. Εκπαιδευτές των ΗΠΑ τους εκπαίδευσαν στις δολιοφθορές σε πεδία πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και μεταφορών, καθώς επίσης και στην οργάνωση επιθέσεων στις περιοχές όπου κρατούνται από τις Συριακές Δυνάμεις”, ανέφερε.
Η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Συριακής Κυβέρνησης και των ομάδων της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων και των τρομοκρατών, ξεκίνησε το 2011. Μέχρι το 2016 οι ισλαμικές δυνάμεις είχαν αποδυναμωθεί σημαντικά, ενώ η κυβερνηση και η Συριακή αντιπολίτευση είχαν ξεκινήσει την κατάπαυση του πυρός, με την Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία να λειτουργούν ως εγγυητές. 
Οι αντάρτες μαχητές εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο μίας μικρής περιοχής στην Ιντλίμπ στην βορειοδυτική Συρία.
Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου
πηγή: www.sputniknews.gr
Από το Blogger.