Ποιος τουρισμός; - Η Κομισιόν θα «κλείσει» την ζώνη Σένγκεν για όλο το καλοκαίρι! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ποιος τουρισμός; - Η Κομισιόν θα «κλείσει» την ζώνη Σένγκεν για όλο το καλοκαίρι!

Θα πρέπει να ξεχάσουν το σενάριο του «μερικού» τουρισμού στην Αθήνα αφού στην Κομισιόν σκέφτονται ακόμα και το κλείσιμο της Ζώνης Σένγκεν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε. Τιερί Μπρετόν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανασταλλεί η ζώνη Σένγκεν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι χώρες – μέλη της Ζώνης Σένγκεν, καθώς και τα συνεργαζόμενα κράτη, έχουν αποφασίσει τον περιορισμό των αεροπορικών μετακινήσεων έως τις 15 Μαΐου, σε μία προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του ιού.
Ο περιορισμός αφορά την απαγόρευση εισόδου όλων των υπηκόων τρίτων χωρών - συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι μέτρα ελέγχου και περιορισμού είχαν επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα και εντός των χωρών της Ζώνης Σένγκεν.
Τώρα όμως αυτό φαίνεται πως θα επεκταθεί για όλο το καλοκαίρι.
Στην κυβέρνηση έχουν μια «προδιάθεση» να αγνοούν την πραγματικότητα και θεωρούν μάλιστα πως θα έχουμε και τουρισμό!
«Δεν θεωρούμε την φετινή χρονιά χαμένη. Δεν θα είναι χρονιά ρεκόρ αλλά από μία μικρότερη πίτα η Ελλάδα θα διεκδικήσει κομμάτι», δήλωσε  χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η οικονομία δείχνει καλά σημάδια παρά τα αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Μιλώντας στο Σκάι, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιο της για τον τουρισμό.
Εδώ θα πρέπει να πούμε τα εξής: Ο τουρισμός είναι ένα προϊόν το οποίο βασίζεται αποκλειστικά σε οικονομικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Στο δεύτερο μάλιστα ακόμα περισσότερο. Η ψυχολογία είναι το παν.
Ένας άνθρωπος για να ταξιδέψει απαιτεί άνεση και να μην τον «πρήζουν» για να φτάσει στον προορισμό του. Τουτέστιν άμα είναι να περάσει σειρά από τεστ για να πάρει έγκριση ότι μπορεί να ταξιδέψει και να περιμένει με τις ώρες στα αεροδρόμια  λόγω ελέγχων και να υποστεί εκ νέου την διαδικασία για να επιστρέψει σπίτι του, απλούστατα δεν θα το κάνει.
Φυσικά κάποιος που έρχεται από ΗΠΑ, Νότια Αφρική ή όπου αλλού θα υποστεί πολλαπλάσιους ελέγχους.
Στο τέλος θα προτιμήσει να κάτσει εκεί που είναι...
Από το Blogger.