Αναχώρησαν οι Ιταλοί ψαράδες από τη Γαύδο (εικόνες) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Αναχώρησαν οι Ιταλοί ψαράδες από τη Γαύδο (εικόνες)

Αναχώρησαν σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι, από τη Γαύδο τα δύο καΐκια με ιταλική σημαία, τα οποία είχαν καταπλεύσει από χθες στο λιμάνι του νησιού, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.
Όπως δήλωσε στο HANIA.news η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, οι Ιταλοί ψαράδες, οι οποίοι είναι γνωστοί στους μόνιμους κατοίκους του νησιού καθώς έχουν ξαναπροσεγγίσει την περιοχή κατά το παρελθόν, δεν αποβιβάστηκαν από τα καΐκια τους, η πρόσδεση των οποίων έγινε στο πιο απομακρυσμένο σημείο του λιμανιού.
Η κα Στεφανάκη σημείωσε ότι οι Ιταλοί ψαράδες δεν ζήτησαν κάτι, αν και ρωτήθηκαν για το αν χρειάζονται κάποιου είδους βοήθεια.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα σήμερα, η κα Στεφανάκη σημείωνε τα εξής:
«Την Τετάρτη 8 Απριλίου, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, δύο καΐκια με ιταλική σημαία άραξαν στο λιμάνι του νησιού. Η πρόσδεσή τους έγινε στο πιο απομακρυσμένο σημείο του λιμανιού και οι ναυτικοί δεν βγήκαν στην προβλήτα.
Άμεσα, ενημερώθηκε το λιμεναρχείο τόσο των Σφακίων όσο και της Παλαιόχωρας, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία. Το Λιμεναρχείο Παλαιόχωρας έχοντας την αρμοδιότητα, επικοινώνησε με τους ναυτικούς και έδωσε εντολή να παραμείνουν εντός του πλοίου και να αναχωρήσουν αμέσως μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Ο Δήμος -προληπτικά- προχώρησε σε απολύμανση του χώρου του λιμανιού τόσο αμέσως μετά την πρόσδεση και θα επαναληφθεί απολύμανση μετά την αποχώρηση προληπτικά. Σε λίγο τα καΐκια αναχωρούν, αν δεν έχουν ήδη αναχωρήσει.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε και να καθησυχάσουμε όλους τους κατοίκους του νησιού ότι τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα, οι οδηγίες και η νομοθεσία που αφορά στην προστασία από το covid-19 πάντα σε συνεργασία με τις αρχές και τους υγειονομικούς.
Το νησί είναι και θα μείνει καθαρό! Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε για τα νησιά η Πολιτική Προστασία για την περίοδο του Πάσχα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ο Δήμος μας θα τα τηρήσει ευλαβικά, με σύνεση και λογική».
Από το Blogger.