Μενίδι: Ύβρεις και επίθεση σε άνδρες της ΟΠΚΕ από Ρομά που έκαναν γλέντι - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Μενίδι: Ύβρεις και επίθεση σε άνδρες της ΟΠΚΕ από Ρομά που έκαναν γλέντι

Την επίθεση, τις ύβρεις και τη γενικότερη αντικοινωνική συμπεριφορά τους στον καταυλισμό του Μενιδίου σε βάρος των Αστυνομικών κατέγραφαν οι Ρομά.
Η οριζόντια εφαρμογή της απόφασης για απαγόρευση στις συναθροίσεις και στο συνωστισμό- όπως έχει αποδειχτεί -οι Ρομά δεν έχουν καμία πρόθεση να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Η παρουσία των Αστυνομικών στον καταυλισμό στο Μενίδι , μετά από καταγγελία για διατάραξη το βράδυ της Ανάστασης, προκάλεσε την αντίδραση των Ρομά. Με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς ακραίες ύβρεις και ρίψεις αντικειμένων κατά των περιπολικών οι Ρομά ήθελαν να συνεχίσουν ανενόχλητοι το .. «γλεντάκι» εν μέσω κορωνοϊού.
Όπως θα δείτε και στο βίντεο η παρουσία της ΟΠΚΕ συνοδεία της Ομάδας ΔΡΑΣΗ προκάλεσε την αντίδραση των συμμετεχόντων στο γλέντι, ενώ παράλληλα κατέγραφαν τις ενέργειές τους, και στη συνέχεια προχώρησαν σε ανάρτηση του καταγεγραμμένου περιστατικού στα κοινωνικά δίκτυα.
Όλες τις ημέρες εφαρμογής των αυστηροποιημένων μέτρων όπως είχαν επιβληθεί από την επίσημη Πολιτεία, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής όπου διαμένουν Ρομά, η Αστυνομία είχε έντονη παρουσία καθώς τα γλέντια και τα «οικογενειακά μαζέματα» ήταν με κάθε αφορμή στην καθημερινότητα των διαβιούντων στους καταυλισμούς.
Από το Blogger.